Dejan Bogojević novi član Udruženja dramskih pisaca Srbije

Valjevski multimedijalni umetnik Dejan Bogojević (1971), koji se blizi trideset godina bavi umetničkim radom, novi je član Udruženja dramskih pisaca Srbije. Do sada je objavio 60 autorskih knjiga i imao više od 60 samostalnih likovnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dejan Bogojević, valjevski multimedijalni umetnik

Njegova drama “SEN” objavljena je u Srbiji u nekoliko časopisa, almanaha i zajedničkih knjiga. Takođe, kao samostalno izdanje objavljena je u Sloveniji, potom je prevedena i na poljski jezik, a objavljena je i u časopisu “TEHTUALIJA” iz Varšave. Za svoju dramu “DRHTAVICA ODRASTANJA” Bogojević je dobio nagradu “Selimir V. Milosavljevic” za najbolji dramski tekst za decu i mlade na IV Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih pozorišta 2013. godine.

Dejan Bogojević je član Udruženja književnika Srbije (UKS), Udruženja stripskih umetnika Srbije (USUS, po pozivu) i od nedavno Udruženja dramskih pisaca Srbije (UDPS) – kada je reč o nacionalnim umetničkim udruženjima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.