Deset medalja za valjevske matematičare na međunarodnom “Kenguru bez granica”

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju “Kengur bez granica” za učenike osnovnih i srednjih škola.

IMG_20240610_224923

“Rezultati koje su postigli valjevski osnovci i srednjoškolci su izuzetni, tako da je Valjevo bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju u Kragujevcu”, istakao je Dragan Stefanović, predsednik Podružnice matematičara Valjevo.

Nakon prvog dela takmičenja, koje je organizovano sredinom marta, i na kome je učestvovalo preko 25.000 učenika od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole iz Srbije, u finale se plasiralo po 30 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji. Finalni deo takmičenja održan je u nedelju, 9. juna 2024. na Prirodno – matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

Valjevo je na ovom finalnom takmičenju predstavljalo 11 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika: Vidan Lazić (2. razred OŠ “Ilija Birčanin”, Stave), Jakša Josović (3. razred OŠ “Sestre Ilić”), Vukan Pecikoza (3. razred OŠ “Andra Savčić”), Andrej Krajinović (5. razred OŠ “Andra Savčić”), Lazar Ćosić (7. razred Valjevske gimnazije), Sofija Mićević (8. razred Valjevske gimanzije), Mateja Nešić (2. razred Valjevske gimanzije), Jana Jovanović (2. razred Valjevske gimanzije), Pavle Stanković (3. razred Valjevske gimanzije), Mihailo Lekić (4. razred Valjevske gimanzije) i Anica Petrović (4. razred Valjevske gimanzije).

IMG_20240610_165203

Među osnovcima najuspešniji su bili učenik 5. razreda Andrej Krajinović koji je osvojio zlatnu medalju i učenici 3.g razreda Vukan Pecikoza i Jakša Josović koji su osvojili srebrne medalje.

Svi učenici Valjevske gimnazije iz Kragujevca su se vratili sa medaljama. Najuspešniji su bili Lazar Ćosić, učenik 7. razreda, Sofija Mićević, učenica 8. razreda i Pavle Stanković, učenik 3. razreda, osvojivši zlatne medalje dok su Mateja Nešić, učenik 2. razreda, i Mihailo Lekić, učenik 4. razreda, osvojili srebrne medalje. Jana Jovanović, učenica 2 razreda, i Anica Petrović, učenica 4 razreda, osvojile su bronzane medalje.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply