Devizni priliv od turizma u prvih jedanaest meseci 2021. godine 1,4 milijarde evra

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da, prema izveštaju Narodne banke Srbije, devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih jedanaest meseci 2021. godine iznosi 1,4 milijarde evra.

Ministarka-trgovine-turizma-i-telekomunikacija-u-Vladi-Republike-Srbije-Tatjana-Matic,,Devizni priliv od turizma u prvih jedanaest meseci 2021. iznosi 1,4 milijarde evra i dokaz je ispravne politike i mera koje su resorno ministarstvo za turizam i Vlada Republike Srbije vodili tokom prošle godine. Ovi podaci predstavljaju veliki razlog za optimizam kada govorimo o 2022. godini i potpunom oporavku sektora turizma od posledica pandemije Kovid-19”, rekla je Matić.

Ona je podsetila da je u 2019-toj godini, koja predstavlja najuspešniju turističku sezonu ikada u Republici Srbiji, devizni priliv iznosio takođe 1,4 milijarde evra.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.