Dileri marihuane uhapšeni u međunarodnoj akciji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima policije i Tužilaštva Republike Češke, sproveli su opsežnu međunarodnu akciju na teritoriji Republike Srbije i Republike Češke u kojoj su na teritoriji Republike Češke otkrivene tri ilegalne laboratorije za proizvodnju opojne droge marihuane u veštačkim uslovima. Ukupna količina zaplenjenih narkotika je 2.200 stabljika opojne droge marihuana, 650 sadnica iste biljke i 200 kilograma osušene i upakovane marihuane spremne za dalju distribuciju.

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

U navedenoj akciji uhapšena je organizovana kriminalna grupa koja se u dužem vremenskom periodu bavila proizvodnjom i distribucijom narkotika na evropskom tržištu.

Na teritoriji Republike Češke uhapšeno je sedam osoba: T.M. (1981) iz Čačka, P.N. (1985) iz Kragujevca, S.J. (1989) iz Čačka, V.I. (1984) iz Gornjeg Milanovca, A.B. (1985) iz Gornjeg Milanovca i O.N. (1984) iz Čačka, svi državljani Republike Srbije, kao i O.M. (1979) iz Berana, državljanin Crne Gore, kojom prilikom je zaplenjeno 2.200 stabljika opojne droge marihuana, 650 sadnica iste biljke i 90 kilograma osušene i upakovane marihuane spremne za dalju distribuciju.

Istovremeno, u Republici Srbiji izvršen je pretres na dvanaest adresa i tom prilikom lišena su slobode tri lica i to: K.M. (1981) iz Valjeva, B.Z. (1986) iz Valjeva i M.O. (1982) iz Čačka, dok je za dva lica raspisana poternica.

Na teret im se stavljaju krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca. Privedena lica danas će biti saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.