Direktor JP “Kolubara”: “Nezgodno je rukovoditi preduzećem koje ne ostvaruje prihode”

Upitan da prokomentariše kako se lično oseća kao rukovodilac javnog preduzeća koje, za sada, ne ostvaruje nikakav prihod, već samo košta, Zoran Mitrović, direktor JP “Kolubara” koje gazduje hidrosistemom Stubo-Rovni, kaže da mu je veoma nezgodno i da mu je kao čoveku koji je na čelo tog preduzeća došao iz privatnog sektora jako krivo zbog toga.

“Pre rada u Javnom preduzeću “Kolubara” bio sam privatnik i kao privatnik naučio sam da ostvarujem profit i dobit. Ovde je jedna potpuno druga situacija. Svega sam godinu dana u “Kolubari”, ali neki ljudi pre mene su to tako postavili. Ja da sam bio ovde 10-15 godina, ja bih potpuno drugačije razmišljao. Ne bih dozvolio da fali parče cevovoda do Valjeva i Valjevo bi uzimalo vodu sa brane”, odgovorio je Zoran Mitrović na novinarsko pitanje koje smo mu krajem decembra postavili na konferenciji za medije JP “Kolubara”, na kojoj je sumirao rezultate svega postignutog u 2018. godini.

Zoran Mitrović, direktor JP “Kolubara” (foto: Valjevska posla)

Mitrović je rekao da JP “Kolubara” može da počne da ostvaruje dobit onog momenta kad krene da nekom isporučuje vodu, što za sada nije slučaj. On se potom osvrnuo na kvalitet vode sa brane.

“Mi na brani imamo jezero koje je uvek bistro. Vodozahvatna kula na brani ima 9 nivoa zahvata vode. Na svakom od tih nivoa imamo mernu stanicu, uzorkujemo vodu i merimo njen kvalitet kao i druge osnovne parametre  – tempretauru, PH vrednost, provodljivost, mutnoću, i na osovu tih parametara mi možemo da pustimo najkvalitetniju sirovu vodu u sistem”, kaže prvi čovek JP “Kolubara”.

Trenutna kota jezera Rovni je 352 metra, što izraženo u zapremini vode iznosi preko 30 miliona kubika. Reč je o koti koja je preporučena projektom za upravljanjem jezerom i koja ostavlja mogućnost da jezero primi dovoljnu količinu vode u slučaju naglih padavina i topljenja snega.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.