Intenzivno se radi da 1761 ulica što pre dobije ime

Valjevo – Članovi Komisije za određivanje naziva delova naseljenih mesta, ulica i trgova na teritoriji grada Valjeva na današnjoj sednici su jednoglasno prihvatili brojne kvalitetne predloge za ulice u Popučkama, poput Solunskih ratnika, Joviše Čubrovića, sveštenika Miloša Terzića, Preduzetničke, Jasenove, Bagremove, Zelenog gaja, Vodeničke itd. U naseljenom mestu Popučke po Elaboratu ima ukupno 80 ulica, a na Divčibarama 44 ulice, čije su predloge za imena prihvatili članovi Komisije.

Valjevo

Ova Komisija u sadašnjem sastavu, kojom predsedava prof. dr Miroljub Ivanović, do sada je predložila nazive za 209 ulica u Valjevu, Popučkama i Divčibarama. Brz i kvalitetan rad u dosadašnjem periodu, uliva nadu da će sve neimenovane ulice u toku ove godine dobiti svoja imena, što je i cilj Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Vlade Republike Srbije da u Srbiji nema neimenovanih ulica.

Put da 1605 ulica i 156 zaselaka dobije nazive kreće od ove Komisije, koja potom predloge šalje na prethodnu saglasnost u Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Kada Ministarstvo da saglasnost, spisak ulica će se naći pred odbornicima Skupštine grada Valjeva. Ukoliko i odbornici usvoje ove predloge, nakon objavljivanja u Službenom glasniku, neimenovane ulice i zaseoci na teritoriji našeg grada će dobiti svoja imena.

Valjevo

Na celom području grada Valjeva ima 78 naseljenih mesta, a po dostavljenim Elaboratima za svako mesto, nazive čeka ukupno 1761 ulica i zaselak. Prilikom predlaganja ulica su konsultovane mesne zajednice, institucije i građani, pa su članovi Komisije nakon ozbiljnog rada i provere predloga, usvojili predloge naziva ulica.

Za naseljeno mesto Valjevo su predložene ukupno 92 neimenovane ulice za koje treba predložiti nazive. Komisija je do sada dala predloge za 85 ulica, za koje nadležno ministarstvo treba da donese akt o prethodnoj saglasnosti. U prethodnom periodu je Komisija već predložila nazive za 5 ulica, dve su izbrisane po metodologiji Ministarstva, tako da usvajanjem ovih predloga, sve gradske ulice će dobiti svoja imena.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.