Divčibare dobija novu Etno tržnicu

U toku su radovi na izgradnji Etno tržnice na Divčibarima. Ukupna vrednost projekta je 27.600.000 dinara. Turistička organizacija Valjevo opredelila je za ovaj projekat preko 10 miliona dinara, Ministarstvo turizma izdvojilo je 9 miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbeđen iz gradskog budžeta. Izvođač radova je GP “Građevinar” Ivanjica.

Etno tržnica Divčibare

Projekat Etno tržnice podrazumeva kompletno sređivanje trenutne pijace u centru Divčibara, koja je devastirana, bez adekvatne opreme i instalacije. Nov pijačni prostor biće opremljen savremenim tezgama montažnog tipa za ponude etno proizvoda, suvenira i domaćih prehrambenih proizvoda.

U okviru projekta biće napravljen i mali trg sa česmom i fontanom oko koje će moći da se sedi, kao i javni toalet. Ovim projektom predviđena je izgradnja objekta u kojem će biti smeštena upravna jedinica i kancelarija Turističke organizacije Valjeva.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.