Dom zdravlja Valjevo: Vakcinalni punkt u hotelu “Grand” neće raditi za praznike

Dom zdravlja Valjevo obaveštava građane da vakcinalni punkt u hotelu “Grand” neće raditi za predstojeće praznike – od petka do ponedeljka. Građani kojima je termin za revakcinu u petak treba da dođu u ponedeljak u prvu smenu, a revakcinacija od subote i nedelje prebacuje se za utorak u prvoj smeni (od 8 do 13.30 časova). Sugrađani kojima su termini za revakcinu u ponedeljak i utorak primiće je istog dana, ali u popodnevnoj smeni, od 14 do 20 časova.

Revakcinacija meštana Miličinice je u subotu, 1. maja, u zgradi osnovne škole. Služba polivalentne patronaže će davati drugu dozu u kućnim uslovima svim prazničnim danima osim nedelje. Patronaža će posle uskršnjih i prvomajskih praznika krenuti i sa davanjem prve doze “Sinofarma” na terenu za prijavljeno stanovništvo. U toku sledeće nedelje drugu dozu primiće i meštani Vragočanice u zgradi škole.

Na vakcinalnom punktu Doma zdravlja u hotelu “Grand” ima još 240 doza “Sputnjika V” za imunizaciju bez prethodne prijave kod e-Uprave. Od utorka, 27. aprila, je počela imunizacija bez zakazivanja termina vakcinom “Sinofarm”, trenutno je na raspolaganju 1.470 doza.

Zaključno sa 27. aprilom, Dom zdravlja Valjevo je potrošio 31.631 dozu vakcina protiv korona virusa različitih proizvođača. Obe doze primilo je 13.521 osoba, dok je njih 4.589 započelo proces imunizacije prvom dozom. Najviše je dato “Sinofarma” – 21.335, zatim “Fajzera” – 4.156, “Sputnjika V” – prva doza 2.987 i druga doza – 2.469, dok je vakcine AstraZeneka aplicirano 684.

Radno vreme KOVID ambulanti u Novom naselju (odrasli) i na Petom puku (deca) za vreme praznika, od petka do utorka, biće od 8 do 20 časova. U centralnoj zgradi Doma zdravlja biće organizovano dežurstvo od 8 do 18 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.