Donatorska akcija za Službu ginekologije

Služba ginekologije valjevske Bolnice i Grad Valjevo pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za nabavku izuzetno značajnog kliničkog ultrazvučnog aparata za potrebe ginekološko-akušerske službe, koji u osnovnoj verziji košta oko 50.000 evra.

(Foto: Grad Valjevo)

Najavljujući ovu donatorsku akciju na konferenciji za medije, načelnik Službe ginekologije Opšte bolnice Valjevo dr Nenad Dimitrijević rekao je da je cilj valjevske Bolnice da se približi svetskim standardima i po kvalitetu rada i usluga i po rezultatima koji dolaze nakon toga. On je podsetio da su trudnice deo najosetljivije populacije i da kao jedini zdravi pacijenti koji dolaze u bolnicu treba da imaju odlične uslove i medicinsku uslugu.

“U valjevskoj Bolnici godišnje se porodi oko 1.300 žena, od čega je oko 600 žena iz samog Valjeva, a ostatak iz okolnih opština Kolubarskog okruga. Nabavka jednog ovakvog ultrazvučnog aparata nije zadatak samo grada Valjeva nego bi tu mogle da se prepoznaju i sve ostale opštine koje gravitiraju ka valjevskom porodilištu”, naveo je dr Dimitrijević.

(Foto: Grad Valjevo)

On je naglasio da je želja da se doda još jedna zdrava nota celokupnom radu porodilišta i da je nabavka tog aparata za sve žene značjna, jer bi se njim postizali ekspertski izveštaji važni za zdravo potomstvo.

“Ova donatorska akcija nema nikakvu pozadinu osim da pokušamo da svim pacijentkinjama bude bolje. Bez obzira što je ovo prvi aparat koji želimo da nabavimo, nadam se da neće biti i poslednji, a njegovom nabavkom imaćemo više posla, ali ćemo i morati više da se edukujemo za rad na njemu. Da li mi možemo da čekamo da nam takav aparat dođe jednog dana? Kao Služba smatramo da je sada momenat za pokretanje inicijative i našli smo dobar odgovor kod gradonačelnika i uz pomoć Grada ćemo pokucati na mnoga vrata u ovoj humanoj inicijativi iz koje ćemo nadam se izaći kao pobednici”, istakao je dr Dimitrijević, dodajući da će u narednom periodu biti prezentovan način na koji će biti prikupljana donatorska sredstva za nabavku kliničkog ultrazvučnog aparata.

(Foto: Grad Valjevo)

Ispred Grada Valjeva, koji je podržao ovu donatorsku akciju, obratio se gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović rekavši da je jedan ovakav aparat valjevskoj Bolnici neophodan, da će pre svega služiti za preglede trudnica i čija bi krajnja namena bila otkrivanje ranih anomalija kako to i struka predviđa.

“I sam znam da je takav aparat neophodan kako bismo izbegli slanje pacijentkinja na ekspertske ultrazvučne preglede u beogradske klinike. Ovo je teritorija koja pokriva ogroman broj žena u reproduktivnom periodu. Svi znamo da su trudnice jedini zdravi pacijenti koji dođu u bolnicu i očekuju naravno da iz nje izađu sa zdravom bebom i da sve protekne kako treba”, rekao je gradonačelnik Valjeva, koji je na mesto prvog čoveka Grada došao upravo iz Službe ginekologije Opšte bolnice Valjevo.

 

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.