Đorđe Pavlović: “NEMA OPRAVDANJA”

Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva oglasio se saopštenjem za javnost reagujući na saopštenje  Unija žena valjevskog SNS-a.  Saopštenje prenosimo u celini:

Đorđe Pavlović

“Borcem za prava svih ljudi koji su ugroženi ili diskriminisani, bilo gde i bilo kada, se ne postaje izgovaranjem strašnih parola, visokoparnih i patetičnih rečenica! Ne!

Borcem se postaje, na primer, kada se javno, beskompromisno i jasno zatraži da se oduzme nagrada nekome ko je optužen za trgovinu ljudima i zlostavljanje maloletne devojčice. Tada i tako se pokazuje kako se bori protiv nasilja, nasilnika i diskriminacije.

Ne može se zalagati za prava žena a ćutati na dodelu nagrade nekome za koga se opravdano sumnja da je devojčicu u vidu produženog dela zlostavljao.
Ne može se zalagati za ravnopravnost i zaštitu žena od nasilja (bilo koje vrste, od bilo koga), a istovremeno one koji podižu glas protiv toga nazivati da su i sami nasilnici.

Jer, poštovani građani, možda ta devojčica nije uspešna poslovna žena, nije na “važnim” i “odgovornim” javnim funkcijama, možda iza nje ne stoje nikakve unije, stranke, partije i bratije, ali je i dalje nečije dete, nečija sestra, a sutra majka. Ona je pre i iznad svega ljudsko biće, čovek, sa imenom i prezimenom, koja ima pravo na dostojanstven život i koja treba da uživa ista prava kao i svaki drugi čovek.

Mislimo svi o tome, a treba da znaju i svi oni koji ćute, ili još gore traže opravdanje, da će ih suze i trauma te male i nezaštićene, strahom preneražene devojčice zauvek proganjati i to nikakve nagrade, nikakve stranke i nikakva saopštenja neće moći da pokriju.

Đorđe Pavlović, šef Odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.