DRAGOMIR ĆAĆIĆ “CILJ ORK METALCA U NOVOJ SEZONI JE GORNJI DEO TABELE”

ORK Metalac je počeo sa pripremama za novu sezonu u Prvoj ligi Zapad, osetno pojačan i daleko stabilniji što se finansija tiče. Valjevci su juče odigrali kontrolnu utakmicu sa Kolubarom iz Lazarevca, članom Super B lige Srbije, i izgubili 27-34 (12-17) što je bila dobra provera za učenike Dragomira Ćaćića koji su tek počeli sa treninzima dok se Lazarevčani već uveliko spremaju za novu sezonu.

ORK1

Dragomir Ćaćić, trener ORK Metalac Valjevo

ORK Metalac je angažovao iskusno desno krilo Milana Zarina, pivota Vuka Milenkovića, levorukog Luku Nedića, vratili su se Branislav Trikić kao i oporavljeni golman Borko Obradović. Uz standardne Milinkovića, Antonijevića, Nedeljkovića, Krunića, Mandića, Marka Ćaćića i ostale, Valjevci će imati daleko jači sastav nego prošle sezone.

ORK2

Pojačanje Metalca, Milan Zarin (crveni dres, desno) šutira na gola Kolubare

“Cilj u narednoj sezoni je plasman u gornjem delu tabele Prve lige Zapad. Na polusezoni ćemo videti kakva je situacija i na osnovu nje ćemo odrediti naredne ciljeve pa ako se ukaže prilika i finansijska situacija bude bolja, mogli bi da napadnemo vrh ali, o tom – potom. Pojačali smo se tako da ćemo ove godine imati konkurentniji sastav. Naravno, imali smo želju da vratimo naše bivše igrače ali su Đerić i Nikola Jovanović ostali na Ubu dok su Stojanović i Pantić su otišli u Loznicu. Ponudili smo dobre uslove Luki Jovanoviću međutim on se još nije izjasnio. Favoriti za prvo mesto su Mačva iz Bogatića, Zlatar i Prijepolje. Kao filijala Metaloplastike, klub iz Bogatića je prošle sezone bio prvi ali je odustao od igranja u Super B ligi jer su Šapčani povukli svoje igrače za svoju drugu ekipu tako da se Mačva sada okrenula Loznici. Prijepolje i Zlatar uvek imaju iskusne sastave crpeći pojačanja iz regiona Raške i Novog Pazara. Mislim da smo i mi tu pored njih ali će teren i rezultati u novom prvenstvu pokazati sve” – izjavio je Dragomir Ćaćić, trener ORK Metalca.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.