Koncert Maksima Dijega Pužola u MŠ “Živorad Grbić”

Muzička škola “Živorad Grbić” poziva Vas na koncert Maksima Dijega Pužola, koji će se održati u utorak, 22. avgusta, u 19 časova u svečanoj sali.

Maximo Pujol, Concert Valjevo Serbia

Pužol je jedan od najvažnijih gitarista i kompozitora u Argentini, sa značajnim brojem dela za gitaru solo i gitaru u ansamblu. Svoj prvi koncert izveo je sa devet godina, a samo nekoliko meseci kasnije napisao je svoju prvu zambu. Nastavlja muzičko obrazovanje sa Alfredom Visentom Gaskonom na Muzičkom konzervatorijumu “Huan Hose Kasto” u Buenos Ajresu. Njegov kompozicioni stil odražava želju za stvaranjem spoja tradicionalne argentinske tango muzike i formalnih klasičnih pojmova.

Maksimo Dijego Pužol je gostujući predavač u ovogodišnjem izdanju “Letnje škole gitare” u Petnici, čiji su osnivači gitaristi Stevan Jović i Jelena Lukić.

Na koncertu će biti dela Pužola, Gardela, Ramireza i Pjacole.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.