DRIFT ponovo u Valjevu

Zajedno sa Auto Tjuning Klubom, Tjuning Stajling klubom i Gradom Valjevom 22. juna i 23. juna 2019. na stazi ispred istočne kapije “Krušika” u Valjevu biće organizovana sportsko-turističku manifestacija pod nazivom: “DRIFT TRKE VALjEVO 2019” , na kojoj će vozači iz raznih evropskih zemalja, pokazati svoje umeće u bočnom klizanju automobila poznatijem kao DRIFT.

Drift Valjevo

Tim povodom će, u sredu, 19. juna u 11 časova u Maloj sali Skupštine grada biti održana konferencija za novinare. Biće najavljeno takmičenje u Valjevu, koje se organizuje i ovkiru domaćeg SDC (Serbian Drift Championship) šampionata i druge runde regionalne drift serije „Day of Champions“.

Drift Valjevo
U ovoj nesvakidašnjoj formi auto sporta učestvovaće tridesetak driftera iz Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske i Srbije. Sama staza ima kvalitetan asfalt i sastoji se iz jednog dužeg pravca koji je pogodan za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija otšrijih krivina za duele u tvin driftu.

Sudije će ocenjivati brzinu kojom se ulazi u krivinu, ugao zaokreta, kontrolu vozila u ekstremnim uslovima, blizinu prilaska repernim čunjevima i opšti utisak.

Ljubiteljima brzine i adrenalina uz trke posebno interesantne biće i: vožnje u drift taksiju, tjuning stajling izložba, atraktivne vožnje motocikala i zabavni deo programa o kome će brinuti nekoliko DJ-eva i plesnih grupa.

Auto tjuning, Tjuning Stajling klub i Grad Valjevo su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom „BUDI BEZBEDAN VOZI SIGURNO!“ sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom i činjenicom da jedino mesto za trke mogu da budu obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

Deo prošlogodišnje drift trke u Valjevu možete pogledati na sledećem linku:

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.