Država subvencioniše cenu struje kako bi privreda bila konkurentnija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas da cena struje za privredu neće poskupeti na 120 evra po megavat-satu, napomenuvši da je trenutno cena struje za građane 70 evra, a za privredu 95, što je najniže u Evropi.

Vlada-republike-Srbije-Ana-Brnabic-2

Brnabić je, gostujući na Televiziji „Pink“, ocenila da je informacija da će struja poskupeti 120 evra po megavat-satu plasirana da bi destabilizovala Srbiju. Ona je objasnila da cena struje na tržištu varira od 350 evra do preko 600 evra po megavat-satu, dodajući da država takvu cenu subvencioniše kako bi privreda bila konkurentnija.

Premijerka je navela i da trenutno imamo više od 150.000 tona mazuta, te da je poručeno još 30.000 tona kako bismo bili u potpunosti sigurni u to da će ga biti dovoljno.

Predsednica Vlade je demantovala i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi samo za još tri dana, dodavši da to može da se proveri kod nadležnih službi. Takođe, Brnabić je rekla da je u Srbiji u ovoj godini zabeležena rekordno niska stopa nezaposlenosti od 8,9 odsto i da je naša zemlja privukla oko 2,7 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Prema njenim rečima, nedavno održani Evroprajd pokazao je da je Srbija ozbiljna država, koja na prvom mestu poštuje sve svoje građane, Ustav i zakone. Sve ono što smo našim građanima pričali, to smo i ispunili. Svi koji su provocirali će odgovarati za to, kao i oni što su pokušali da probiju kordon policije i dođu do učesnika drugog događaja kako bi se sa njima obračunavali, naglasila je premijerka.

Ona je ocenila da je ohrabrujuće to što su učesnici Prajda osudili sve te provokacije, pri čemu je demantovala tvrdnje nekih političara da je država izdvojila 40 miliona evra za Evroprajd.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.