Državni rekord naše Maše

Naša mlada Valjevka, Maša Cvetković, učenica četvrtkog razreda OŠ “Andra Savčić” u Valjevu, oborila je državni rekord u disciplini 1.500 metara kraul za devojčice do 11 godina na nedavno održanom plivačkom mitingu Banja Luka Open. Na tom takmičenju učestvovali su plivači iz 11 zemalja. Maša je do nedavno bila članica kluba “Valis”iz Valjeva, a sada je članica plivačkog kluba “La Kolubara” iz Lazarevca.

Maša je 1.500 metara kraul stilom preplivala za 21:18:84 i postavila novi državni rekord, što je za 2 minuta i 31 sekundu brže od dosadašnjeg državnog rekorda, koji je iznosio 23:49:84. Na istom plivačkom mitingu osvojila je još 5 medalja, dve zlatne u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom sa isplivanim ličnim rekordima, dva srebra u disciplinama 100 metara slobodno i 50 metara leđnim stilom, i bronzanu medalju u disciplini 50 metara slobodno.

Maša Cvetković, državna rekorderka u plivanju na 1.500m kraul za devojčice do 11 godina (foto: valjevskaposla.info)

“Ovo je moj dosadašnji najveći uspeh. Stalno sam plivala i zamišljala da će se to jednom dogoditi da oborim državni rekord, ali nisam znala da će se to dogoditi baš sada”, kaže oduševljeno Maša Cvetković.

Priča da joj se zbog treme “treskaju zubi” i da “drhti od straha” dok ne uskoči u bazen. Tada, kaže, trema nestaje.

“Sada dok se zagrevam bodrim sebe. Govorim sebi da treba da idem jako, da postoji šansa da oborim državni rekord, da se trudim, jer ću možda uzeti medalju”, objašnjava Maša i dodaje da uspeh prvo podeli sa svojim roditeljima, trenerima i drugarima iz kluba, ali i svojom sestrom Anđelkom Petrović, koja je kao plivačica “Valisa” do sada u Valjevo donela najviša priznanja.

Pošto Anđelka više ne živi u Valjevu, Maši podrška i “lajkovi” stižu preko Fejsbuka. Nakon Banja Luke ova vredna devojčica nastavlja sa svakodnevnim treninzima u bazenu u Velikim Crljenima, a potom slede kvalifikaciona takmičenja u Novom Sadu i Beogradu za državno prvenstvo. Tu su i svakodnevne obaveze u školi gde je Maša odlična učenica sa svim peticama. Pored plivanja, velika ljubav joj je i matematika. Maši želimo da i dalje vredno radi i da ostvari sve svoje snove.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.