DS: I posle Konrada – Konrad

“Drugi gradovi u Srbiji imaju “samo” koronu, a mi imamo i koronu i “Konrada”, često se može čuti u Valjevu. Korona traje nekoliko meseci, a “Konrad” 4 godine. Kako stvari stoje, korona će nekako i proći, ali se od “Konrada” nećemo tako lako oprostiti. I taj “Konrad” nije samo nesrećni i još uvek aktuelni nesposobni i bahati gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. To je ceo jedan sistem nesposobne vlasti koji je u Valjevu tokom pandemije sam sebi nadenuo to podsmešljivo lapsus ime”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu. 

U informaciji za medije se kaže da je za protekle 4 godine viđeno da “Konrad vlast” ne ume da asfaltira ulice, dovede bar jednog investitora, realizuje bar jedan projekat bez skandala i sumnjivih radnji, troši narodni novac na zakonit i smislen način… Valjevske demokrate ističu da je ta vlast vređala i nipodaštavala sve koji bi se usudili da postave bilo kakvo pitanje o njenim nepočinstvima, a bila snishodljiva i neprimetna pri susretima sa svojim stranačkim pretpostavljenima. A, onda je, kako se navodi, došla pandemija korona virusa i stvari su postale još gore, iako se činilo da nije moguće gore i besmislenije voditi jedan grad.

“Kako je na čelu grada jedan lekar, očekivalo se da će se bar u situaciji zdravstvene opasnosti bolje snaći, ali se pokazalo da je nesposoban čovek samo nesposoban čovek, pa makar bio i lekar. Ni drugi oko njega se nisu pokazali ništa bolje, tako da se o našem gradu u medijima govorilo kao o “srpskom Vuhanu”. Donosile su se i još uvek donose nelogične odluke za koje se ne zna da li su “preporuke” ili “naredbe”. Novac prikupljen od donacija valjevskih privrednika se trošio suprotno nameni koju su odredili sami darodavci”, piše u saopštenju za javnost.

Još se kaže da je logično bilo očekivati i da će u takvoj situaciji vladajuća stranka požuriti da se nakon lažnih izbora, na kojima je i u Valjevu glasalo manje od 50% birača, što pre otarasi ljudi kojih se i u kampanji poprilično stidela i formira novu vlast. Međutim, kako naglašavaju demokrate, pokazalo se da je naprednjacima politička kombinatorika daleko važnija od sudbine jednog grada.

“Čeka se valjda odluka da li će, u nedostatku prave opozicije u republičkom i lokalnim parlamentima, SPS morati da se žrtvuje za Vučićevu vlast i glumi nekakvu opoziciju. Navikli da budu na državnoj kasi i narodnoj grbači, oni bi da tu i ostanu i sada i čine sve kako bi svojim dosadašnjim koalicionim partnerima pokazali doživotnu vernost. U tom igrokazu naročito je tragikomična uloga Ivice Dačića koji se iz petnih žila trudi da dokaže da je veći naprednjak i od samog Aleksandra Vučića”, naglašavaju demokrate.

Na kraju se navodi da u slučaju Valjeva to znači nastavak agonije, koju čak ni “Egzit u Jovanji”, koji je “Konrad vlast” suludo dozvolila u sred pandemije, nije mogao da učini podnošljivijom.

“Neko na Ubu ili u Beogradu očigledno ne haje za naš grad ili možda samo zna da će i oni koji dolaze posle ovog “Konrada” biti ništa drugo nego novi “Konrad”, pa im se valjda zato i ne žuri”, poručuju iz GO DS Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.