“Mi stojimo postojano punih 30 godina”

Povodom punih 30 godina od kada je osnovana Socijalistička parija Srbije, Gradski odbor SPS-a u Valjevu oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti:

“Na današnji dan, 17. jula 1999. godine, osnovana je Socijalistička partija Srbije, kao savremena, državotvorna partija leve orijentacije, čije su programske osnove socijalna pravda i demokratski socijalizam.

Povodom 30. rođendana, GO SPS Valjevo, na čelu sa predsednikom Đorđem Milićevićem, svim članovima, simpatizerima i prijateljima čestita rođendan partije, koja nakon 3 decenije stoji postojano i uz svoj narod i uz svoju državu. Posebno u ovim turobnim vremenima kada je borba protiv korona virusa primarna i kada nas poziva na odgovornost prema sebi i drugima, ali i na solidarnost, zajedništvo i poverenje, kako bismo što pre izvojevali važnu bitku za zdravlje svih nas.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić takođe je uputio rođendansku čestitku svim Valjevkama i Valjevcima koji svoje poverenje pružaju godinama unazad partiji, čija je sudbina proteklih 30 godina isprepletene sa sudbinom Srbije. SPS se rodila u turbulentom vremenu, živela i preživela teška vremena i koja, kao važan činilac na srpskoj političkoj sceni, uzdugnuta čela spremno dočekuje buduće izazove. GO SPS Valjevo daje punu podršku predsedniku partije Ivici Dačiću i politici koju zastupa, smatrajući jedinstvo socijalista neophodnim činiocem, koji ih je i održao na jasnom i odlučnom političkom putu svih prethodnih godina.

Sloboda, pravda, jednakost i solidarnost, osnovne su ideje i principi za koje se SPS zalaže i za koje koje će se uvek zalagati. SPS se bori i uvek će se boriti za jedinstvenu, stabilnu i demokratsku Srbiju, ali i Srbiju koja je odlučna u odbrani osnovnih nacionalnih i državnih interesa. SPS je patriotska partija koja ima čvrsto i trajno uporište u svom narodu, koja ima idejnu snagu i koja ima politiku i istorijsku borbu na svojoj strani. Nema Socijalističke partije bez Srbije, ali ni moderne Srbije bez Socijalističke partije”

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.