DS: Nesrećno skrpljena gradska vlast rezultat zakulisnih dogovora centrale SNS-a i jedne valjevske interesne grupe!

Dan po formiranju nove gradske vlasti, valjevske demokrate oglasile su se saopštenjem za javnost, u kojem se navodi da je stranka, koja se hvali kako ima veliku podršku i dobre kadrove na čelne gradske pozicije, postavila ljude kojima bi retko ko poverio iole ozbiljan posao, a vođenje jednog grada je i više nego ozbiljan i odgovoran posao. Počevši od gradonačelnika i njegovog zamenika koji nemaju nikakvo relevantno znanje i iskustvo za vođenje jednog grada, pa preko članova Gradskog veća sa nimalo iskustva i onih u njemu koji imaju i previše iskustva u sumnjivim poslovima. Iako su dovedeni da sprovode tuđe odluke, njihova znanja i iskustvo ne garantuju da će čak i to biti u stanju, ističe se u saopštenju GO DS Valjevo. “Ovako nesrećno skrpljena gradska vlast zapravo je rezultat zakulisnih dogovora beogradske centrale naprednjaka i jedne valjevske interesne grupe koja je kandidujući svoje nedorasle štićenike zapravo želela samo da zaštiti svoje finansijske i druge interese. Valjevski naprednjaci su ovaj dogovor u svom očaju prihvatili, jer svojim zaslugama u prethodne 4 godine vlasti svakako nikako ne bi ponovo došli na vlast. Ovako su, krijući se iza Vučića na izborima, morali da prihvate i njegove dogovore i najnoviji eksperiment sa Valjevom. No, Valjevo nije ničija igračka, a građanke i građani Valjeva zaslužuju mnogo bolje od ovoga što im je od strane naprednjaka ponuđeno”, poručeno je iz lokalnog DS-a.

Valjevske demorkrate još ističu da je ovo samo nastavak eksperimenta koji SNS već duže od 8 godina sprovodi nad Valjevom, igrajući se životima ljudi koji u njemu žive.

“Da Srpska napredna stranka stvarno želi da pokrene Valjevo na najvažnije gradske funkcije bi kandidovala ljude sa biografijama, čije znanje i iskustvo bi bilo garancija da će bar nešto biti urađeno. Ovako su nam svima pokazali da SNS ne želi da se u Valjevu bilo šta promeni na bolje, da SNS nema nikoga u samoj stranci ko bi mogao da valjano vodi grad i da niko sa ozbiljnom biografijom nije želeo da bude deo naprednjačke gradske vlasti, pa su prihvatili prve koji su se javili na interni konkurs koji se sprovodio po valjevskim kafićima prethodnih dana”, piše u ovoj informaciji za javnost GO DS Valjevo.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.