Održana sednica Štaba za vanredne situacije sa novim komandantom

Juče je zasedao Štab za vanredne situacije grada Valjeva sa novim komandantom Lazarom Gojkovičćem, novoizabranim gradonačelnikom Valjeva. Novo rukovodstvo grada se na sednici upoznalo sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Valjevu i Kolubarskom okrugu, a novi komandant zahvalio se na dosadašnjem radu svim članovima Štaba i institucijama koje su podnele najveći teret u borbi protiv COVID-19. On je, kako se navodi u saopštenju za javnost Gradske uprave, istakao da će novo rukovodstvo nastaviti da sprovodi sve preporuke i mere nadležnih institucija, kako bi se što pre okončala ova situacija i zaštitilo zdravlje građana Valjeva.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

U informaciji za javnost piše da je gradonačelnik obavešten da se situacija u Valjevu smiruje i da svakog dana ima sve manje zaraženih i obolelih od Korona virusa, sve je manje pacijenata u Kovid ambulanti Doma zdravlja i u Opštoj bolnici u Valjevu, koja od ponedeljka počinje sa operacionim programom. Direktori ovih institucija su, kako je precizirano, obavestili da su spremni za eventualni novi talas virusa koji se može desiti na jesen, sa početkom školske godine.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

“Komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković je rekao da nema mesta za opuštanje i da se mora nastaviti sa primenom svih naloženih mera Kriznog štaba Republike Srbije i preporuka gradskog SOT-a. Izrazio je nadu da će se nastaviti tendencija opadanja broja zaraženih i obolelih u našem gradu”, preneto je u saooptenu.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Sednici Štaba za vanredne situacije su prvog dana nakon konstituisanja nove gradske vlasti, pored gradonačelnika Lazara Gojkovića, prisustvovali njegov zamenik Nemanja Petrović, predsednica Skupštine prof. dr Snežana Rakić, Viktor Mićić, zamenik predsednika i Branka Rosić, novi sekretar Skupštine grada Valjeva.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.