DS: Pretnje novinaru Slobodanu Ćiriću nedopustive!

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da osuđuje pretnje upućene valjevskom novinaru Slobodanu Ćiriću, nazivajući ih nedopustivim. Valjevske demokrate smatraju da je neprihvatljivo da se takve stvari dešavaju u Valjevu i danas, kada nas vlast ubeđuje u svoje demokratsko opredeljenje.

U saopštenju poslatom svim gradskim medijima i novinarima dopisnicima Demokratska stranka u Valjevu osudila je i pretnje svim ostalim novinarima, svaku vrstu pritiska na novinare, urednike i medije, a naročito ucenjivanje u vidu novca koji se medijima dodeljuje.

“Pozivamo Slobodana Ćirića da javno obelodani ko mu je pretio, a državne organe da pokrenu postupak, kako bi kazna stigla onoga ko ne shvata da je sloboda medija jedan od stubova zdravog društva. Pozivamo i ostale novinare i medije u Valjevu da se udruže u suprotstave pritiscima kojima su izloženi. Osim ugrožavanja lične bezbednosti, novinari su egzistencijalno ugroženi, a samim tim i profesionalno uskraćeni da svoj posao rade na najbolji način. Borba za slobodu medija nije samo borba protiv lokalnih kabadahija, u ruhu političara. To je borba i protiv bezosećajnih urednika i vlasnika, koji ispod svakog dostojanstva plaćaju svoje radnike, taleći se sa vlašću zbog privilegija, ne mareći ni za stanje u društvu, ni za život radnika koji rade u njihovim medijima”, stoji u saopštenju Gradskog odbora Demokrastke stranke.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.