Dvadeseta Svetosavska atletska trka u nedelju u Valjevu

Na Savindan, u nedelju, 27. januara, biće održana Svetosavska atletska trka u našem gradu. Ova tradicionalna atleska trka, dvadeseta po redu ove godine, počinje u 12 časova, a start i cilj su u Karađorđevoj ulici, preko puta Gradskog trga. Biće istrčano ukupno 15 trka, u kojima će učestvovati deca predškolskog i školskog uzrasta, atletičari, veterani i rekretivci.

Konferencija za novinare povodom najave Svetosavske atletske trke u Valjevu (foto: Grad Valjevo)

Najavaljujući ovogodišnju Svetosavsku atletsku trku, Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjevo, istakao je na konferenciji za novinare da će se ova trka, koja se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja Atletskog saveza Srbije, održati na centralnim ulicama grada i da je Valjevo jedan od retkih gradova u Srbiji koji se može pohvaliti organizacijom dve atletske ulične trke u toku jedne godine.

“Iz budžeta Grada Valjeva za trku je opredeljeno 350.000 dinara. Trka se kao i svake godine održava i realizuje preko Sportskog saveza Valjeva, uz tehničku organizaciju Atletskog kluba “Metalac”. Svi učesnici su dužni da imaju zdravstvene preglede i trče na sopstvenu odgovornost”, istakao je Radomir Simić.

Tehnički organizator Svetosavske atletske trke Vladisav Marković Hari rekao je da se organizatori nadaju da će kao i prethodnih godina biti više od 300 učesnika svih uzrasta.

“Nadamo se da će i ove kao i prethodnih  godine biti više od trista učesnika svih uzrasta. Najavljen je dolazak i dece iz Republike Srpske. I pored najavljenih loših vremenskih uslova pobediće mladost i ljubav prema sportu. Za sve takmičare obezbeđene su nagrade, diplome i medalje, od prvog do trećeg mesta, kao i nagrade sponzora. Moram da istaknem da smo ove godine dužinu trke za prvi i drugi razred osnovne škole smanjili sa 800 na 400 metara”, rekao je Vladisav Marković Hari i podsetio da se Svetosavska atletska trka organizuje preko 20 godina u saradnji sa Gradom Valjevom.

Konferencija za novinare povodom najave Svetosavske atletske trke u Valjevu (foto: Grad Valjevo)

Predsednik stalnog saveta gradske manifestacije Radomir Milovanović pozvao je sve građane Valjeva da, uprkos lošim vremenskim uslovima koji nas očekuju, uzmu učešće u ovoj svetkovini grada i da pruže prevashodno podršku deci, koja su simbol ove trke i svetosavlja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.