Eksplozija na Maljenu: Ode dve tone rakije!

U selu Družetići na obroncima Maljena izgorela je jedna od najstarijih i najvećih kačara na području gornjomilanovačke opštine stara vek i po.

Valjevo

Ilustracija: https://commons.wikimedia.org

Pretpostavlja se da su neispravne električne instalacije uzrok požara koji se kasnije proširio velikom brzinom na ceo objekat, u kojem je bilo smešteno žito i dve tone rakije u četiri ogromna bureta, koja su tom prilikom eksplodirala raznevši deo zgrade.

“Kompletna letina bila mi je smeštena u toj zgradi koja je veličine 9 puta 12 metara i od hrastove je građe. Pokušao sam da zaustavim požar, međutim nisam uspeo jer se širio munjevitom brzinom. Burad su počela da pucaju pa sam se spasao iskočivši kroz prozor”, kaže u izjavi za Glas zapadne Srbije Draško Marić, glava porodice koji je sinoć zadobio i lakše opekotine na rukama i licu.

Dodaje da je šteta totalna, a da je osim žita i rakije ostao i bez alata i pomoćnih mašina koje su se tu nalazile.

Prvi komšija Nenad Marić kaže da je prizor bio užasan, i da su iz magaze odjekivale detonacije, ali da je bilo nemoguće sprečiti požar koji je progutao kačaru. Inače, taj objekat zbog veličine i starosti imao je posebnu vrednost i samo on, prema njihovim rečima, vredeo je oko 40 hiljada evra bez sadržaja koji je izgoreo u njemu. U Vatrogasnoj službi kažu da su uspeli da spreče širenje požara na ostale objekte koji su se nalazili u neposrednoj blizini, a da su na lice mesta zbog udaljenosti stigli za oko 45 minuta.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.