Euro Lithium: “Sponzorisanje sportskih društava je obaveza svakog preduzeća koje to može da priušti!”

Kompanija Euro Liithium Balkan smatra da je sponzorisanje sportskih društava, kao i drugih organizacija koje ne prave profit, pa samim tim i ne mogu da se razvijaju bez podrške, obaveza svakog preduzeća koje to može da priušti. To je izneto u saopštenju za javnost ove kanadske kompanije čije je sedište u Divcima.

Euro-Lithium“Kroz ovaj vid pomoći, omogućava se da treniraju i deca čiji roditelji nisu u mogućnosti da plaćaju članarinu i treninge. Samim tim, talenat postaje osnov razvoja i uspeha kluba. Vaterpolo klub Valis podržavamo već skoro godinu dana. Klub postiže veoma dobre rezultate, između ostalog i zato što je u mogućnosti da zadrži igrače od prelaska u druge klubove”, navodi se u saopštenju.

Euro Lithium Balkan ističe da organizacije Marš s Kolubare, Lokalnifront Valjevo i EKOlubarska bitka, u svom zajedničko potpisanom obraćanju javnosti 1. jula 2022. godine, izjednačavaju podršku sportskim društvima sa “kršenjem zakona, podmićivanjem službenika, kao i brojnim drugim mehanizmima prevare”. To, kako navodi kompanija Euro Lithium, vrlo jasno govori o zlonamernosti takvih obraćanja, kao i manipulativnoj opredeljenosti autora pisma, kako bi se geološka istraživanja koristila kao instrument političke borbe.

“Euro Lithium Balkan se opet navodi kao uzročnik zagađenja lokalnih bunara. “Laboratorijske potvrde”, koje pominju potpisane organizacije, ne mogu da dokažu da je voda u bunarima zagađena geološkim istraživanjima. Pitanje načina uzorkovanja, kao i obezbeđivanje transporta uzoraka od mesta uzorkovanja do laboratorije, nikada nije objašnjeno, a predstavlja važan element validnosti rezultata. Sve istražne radove smo vršili na prethodno iznajmljenim delovima parcela, uz odgovarajuće ugovore, da bi posle izvođenja teren bio vraćen u prvobitno stanje, kako zakoni i nalažu. Takozvana privremena mera je doneta samo za jedan istražni prostor, na kome u tom trenutku Euro Lithium Balkan nije izvodio nikakve radove. Ističemo da ovaj postupak još uvek nije okončan i trenutno se vodi pred Upravnim sudom”, precizira se u informaciji za javnost kompanije Euro Lithium Balkan.

Dalje se kaže da je preduzeće Euro Lithium Balkan prekinulo istražne radove u aprilu mesecu 2022. godine, za koje je imalo odobrenje Ministarstva, isključivo zbog “očuvanja integriteta i bezbednosti svojih zaposlenih, kao i meštana koji su bili izloženi javnom linču, naročito od strane pripadnika organizacije Marš s Kolubare”.

“Način na koji su takozvani protesti izvođeni, verbalnim maltretiranjem i otvorenim pretnjama, u najmanju ruku su protivzakoniti. Parafraziranje određenih ranih studija kao odluke Kompanije da se formira navodni “rudarsko topioničarski basen Valjevo” sa površinskim kopom ogromnih razmera nisu zasnovane na istini, odnosno izvučene su iz konteksta. Odgovorno tvrdimo da neće biti površinskog kopa, ukoliko dođe do proizvodnje”, naglašavaju iz Euro Lithuma.

Na kraju se spominje i saopštenje od 04. jula 2022, objavljeno na N1 Portalu.

“Pominje se “teranje u……m motkama”, doduše kroz citat. Smatramo da se na ovakav način posredno utiče na egativan razvoj ionako već napete situacije u kojoj se nalaze kompanije koje se bave geološkim istraživanjima. Žao nam je što se dobronamerne i korisne akcije tendenciozno predstavljaju kao zlonamerne. Euro Lithium Balkan će i dalje kroz svoj rad, u skladu sa zakonima republike Srbije, nastaviti, ali i proširiti podršku lokalnoj zajednici na različite načine”, poručili su iz ove kompanije.

 

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.