Europrom: Najpre raspodela platnenih torbi, pa naplata plastičnih kesa

“U Srbiji se na godišnjem nivou potroši blizu dve milijarde plastičnih kesa, što je na svakog stanovnika po 300 kesa, a za njihovo razgradjivanje potrebno je 400 godina”, prenela je aktuelne podatke Ministarstva za ekologiju i zaštitu životne sredine na konferenciji za novinare Bojana Perić, PR menadžer Europroma.

Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom

Konferencija za medije održana je u u Lukavcu, u sedištu ove uspešne valjevske trgovine, prepoznatljive po misiji negovanja i čuvanja domaće privrede i bila je posvećena najavi da se prema preporuci Ministarstva za ekologiju Domaći trgovački lanac (DTL), kome Europrom i pripada, pridružuje trgovinama koje uvode naplatu plastičnih kesa prilikom kupovine.

Europrom će sa naplatom kesa po ceni od 2 dinara početi 26. jula. Ova valjevska trgovačka kuća predhodno će svoje potrošače snabdeti platnenim torbama, tako što će počev od 23. jula svaki kupac u objektima Europroma, ali i objektima DTL-a širom Srbije, za račun od 1.500 dinara i veći, dobiti besplatnu platnenu torbu.

Bojana Perić je objasnila da je nabavna cena plastičnih kesa jednaka prodajnoj i da tu niko ne zarađuje, a da će od svake prodate kese biti izdvojeno po 0,2 dinara za donacije i humanitarne akcije u koje je uključeno 700 trgovinskih objekata DTL-a. O raspodeli tih sredstava javnost će biti blagovremeno obaveštena, rečeno je na konferenciji za novinare u Europromu.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.