Europromovi “Dani domaćih” – Henkelovi proizvodi na popustu tokom marta

U nastavku Europromove kampanje “Dani Domaćih”, do kraja marta meseca na specijalnom popustu u svim maloprodajnim objektima ove valjevske veletrgovine nalaze se proizvodi kompanije Henkel, tačnije proizvodi dva dobro poznata Henkelova brenda “Merix” i “Mer”.  Na konferenciji za medije povodom najave ove martovske akcije, rečeno je da su u okviru kampanje “Dani domaćih” do sada u prvi plan bili stavljani prehrambeni proizvodi, jer je prehrana dominantna oblast u Europromovom asortimanu, ali da je akcenat u ovom mesecu stavljen na drugi segment asortimana – na proizvode  kućne hemije.

EuropromPrema rečima Bojane Perić, PR menadžera kompanije Europrom, interne ankete koje su sprovedene sa Eurorpomovim potrošačima pokazale su da veliki broj njih kao prvu asocijaciju na domaći proizvod iz segmenta deterdženata ima upravo brend Merix. Zbog toga, kako je naglasila, i zbog činjenice da je Merix domaći autentičan brend, koji ima dugu tradiciju na domaćem tržištu i skoro 40 godina je prisutan u domaćinstvima u Srbiji, nije slučajno što se ovog meseca Henkelovi brednovi nalazi u središtu kampanje “Dani domaćih”,

“Hemijska industrija na teritoriji Srbije je devedesetih godina krenula silaznom putanjom. Ono što je dobro i što je ohrabrujuće je da je situacija poslednjih godina počela da se menja i što možemo čuti rezultate mnogih istraživanja na teritoriji naše zemlje koji govore u prilog tome da su potrošači polako počeli da vražaju poverenje u domaće proizvode kada govorimo o proizvodima kućne hemije. Naša poruka i ono što želimo da podvučemo kada govorimo o kampanji “Dani Domaćih” i negovanju domaćih proizvoda, je da ne želimo da pričamo samo o prehrambenim domaćim proizvodima, već želimo da govorimo i o domaćim kvalitetnim hemijskim proizvodima”, kazača je Bojana Perić.

Sa Europromove konferencije za medije / Foto: Slobodan Ćirić

Ispred kompanije Henkel, Milan Škobić – trade marketing i category menager asistent, izrazio je zadovoljstvo učešćem kampanji “Dani domaćih” i što kompanija Henkel zajedno sa drugim kompanijama ima priliku da pomaže  u promovisanju proizvoda koji su potekli iz naše zemlje. Škobić je kazao da je Henkel u Srbiju došao 2002. godine privatizacijom čuvene kruševačke fabrike “Merima” kao jedne od najvećih proizvođača deterdženata i kućne hemije. Izneo je podatak da Henkel iz postrojenja u Kruševcu snabdeva preko 70 miliona ljudi širom sveta u 37 zemalja, među kojima su SAD, Rusija, Australija i mnoge druge zemlje, kao i da se dans zajedno sa zaposlenim potomcima kruševačke “Merime” u Henkelu čuva tradicija dugu 180 godina.

“Henkel je baš kao i Merima nastao u 19. veku kao jedan porodični biznis, s toga nam je jako bitno čuvanje tradicije i vrednosti koje propagiramo godinama unazad. Od dolaska 2002. godine, u henkel u Srbiji uloženo je preko 200 miliona evra kroz razne projekte vezane za modernizaciju postojećih i izgradnju novih proizvodnih i skladišnih kapaciteta. Proizvodna linija u Kruševcu smatra jednom od najmodernijih u celom Henkelovom sistemu. Henkel je nastavio da proizvodi domaće brendove kao što su Merix i Mer, usavršavao ih, a istovremeno proizvodi internacionalne brendove kao što su Persil, Somat, Bref i drugi”, rekao je Milan Škobić i istakao da sve Henkelove fabrike širom sveta posluju po najmodernijim svetskim standardima.

Milan Škobić (Henkel) i Bojana Perić (Europrom) / Foto: Slobodan Ćirić

On je još kazao da Henkel nastoji da bude prijatelj zajednice u kojoj posluje, da je kompanija jako posvećena održivosti i očuvanju životne sredine i da su posebno ponosni na svoj projekat MIT, u kojima učestvuju  zaposleni,  a koji doprinosi unapređenju kvaliteta života pripadnika lokalnih zajednica.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.