Evo koliko je obolelih od malih boginja

Od početka oktobra registrovano je 5.492 obolelih od malih osoba, a od komplikacija je preminulo 15 ljudi.

Valjevo

Od početka oktobra u Srbiji i u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji registrovano je 5.492 slučaja malih boginja, dok je od posledica te bolesti umrlo 15 ljudi, pokazuju poslednji podaci Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Prema podacima s kraja maja, u Srbiji su bile registrovane 5.402 obolele osobe. Najmlađa obolela osoba je ima 15 dana, a najstarija 71 godinu. Većina od 95 odsto obolelih je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Do sada je hospitalizovano 33 odsto obolelih. Kod 561 osobe razvila se upala pluća, a kod dve upala mozga, što su teže komplikacije. Najviše obolelih je na teritoriji Beograda (1.687) i Niša (1.220).

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.