“FENJERDŽIJA” IZ LAZAREVCA NAMUČIO RUPNJAKOVE DEVOJKE

Odbojkašice Valjeva su u 18. kolu Prve lige Srbije na svom terenu savladale Lazarevac 3-2 (21-25, 25-14, 16-25, 15-6). Izabranice Branislava Rupnjaka su se dobrano pomučile dok nisu slomile otpor poslednje plasirane ekipe na tabeli i tek su u taj brejku stigle do dva boda.

VA-LAZ3

Najteže je ostvariti pobedu u utakmici koja se pre početka smatra praktično dobijenom, neko je nekad lepo rekao. To su juče iskusile i Valjevke. Već na početku uvodnog seta se videlo da neće ići sve glatko jer je Lazarevac stekao prednost od 5-12 zahvaljujući slabom prijemu domaćeg tima. Servis serija Bojane Čelić je za trenutak zaustavila nalet gošći za 8-12 ali je već posle desetak minuta na semaforu stajalo 9-16. Dok su Čelićeva i Novakovićeva pokušavale u napadu da prenu svoje drugarice, bez bloka nije bilo moguće neutralisati Lazarevčanke iako je Valjevo od 12-20 uspelo da stigne na 17-21. Gošće su na krilima napadačkih akcija Marije Mitrović i Nađe Đoković mirno privele set kraju i povele 0-1.

Domaće su zaigrale mnogo bolje u drugom setu. Popravljen je prijem, blok je počeo da funkcioniše tako da je Valjevo povelo 10-6, 15-8 i 18-11. Čelićeva je bila precizna, pridružile joj se Novakovićeva i Simićeva, na mreži su Blagojevićeva i Zarićeva parirale gošćama i rezultat je bio izjednačen.

VA-LAZ1

Umesto da osvojen set bude podsticaj za još bolju igru, došlo je do novog pada u igri domaćeg sastava i još jednog slabije otvorenog seta. Lazarevac stiče prednost 4-9 koga kasnije uvećava i na kraju neočekivano lako dolazi u vođstvo.

Možda su se Lazarevčanke, koje su u ovom prvenstvu jednom već pobednički napustile Valjevo posle trijumfa nad Srbijankom, ponadale da bi i ovaj izlet kod komšija bio plodonosan ali je ekipa Branislava Rupnjaka u četvrtom setu zaigrala angažovanije i brzo poravnala rezultat na 2-2.

VA-LAZ2

U taj brejku je ipak odlučio kvalitet koji je nesumnjivo na strani Valjeva pa je sve bilo gotovo već posle početnih 5-0 za domaći sastav. Valjevke su ostvarile jedanaesti prvenstveni trijumf i trenutno su na deobi petog mesta sa 32 osvojena boda. U sledećem kolu Valjevo ide na noge Kleku, prvoplasiranoj ekipi na tabeli i najverovatnije, budućem članu Super lige Srbije.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.