Festival plesa Igraj, igraj

Scenski i urban plesovi

Peti Festival plesa Igraj , igraj Valjevo 2019 je u subotu, 2.11. 2019. u Centru za kulturu Valjevo od 13.00 do 16.00 sati. Organizator je Studio za ples i zabavu Studio M a pokrovitelj je Grad Valjevo. Ulaz je Slobodan. Ovo je prilika da uživamo u scenskim i modernim plesovima nekoliko škola plesa Novog Sada, Beograda, Umke, Šapca, Lajkovca, Lazarevca, Obrenovca,Uba, Valjeva

Na festivalu će prva nastupiti, kao specijalni gost Una Duraković koja ima 16 godina, a već više godine za redom je svetska prvakinja u sve tri discipline – Jazz , Show i Contemorary solo ples.

Festival je revijalnog karaktera i nastupaju male i velike grupe i formacije. Biće izvedene i neke koreografije koje su postizale značajne uspehe na svetskim i evropskim takmičenjima. Festival će otvoriti Dijana Kozarski.

Prve baletske korake naučila je u Valjevu. Pohadjala je tečaj baleta pri Domu kulture kod gdje Vlaste Ćetković 1976 god. Dalje školovanje nastavlja u baletskoj školi Lujo Davičo u Beogradu gde diplomira 1984 godine, kao stalni član baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. U medjuvremenu školsku 1980–81 provodi u moskovskoj državnoj baletskoj školi. Po povratku učestvuje na baletskim takmičenjima tadašnje Jugoslavije gde osvaja zlatna odličja.

Plesni klub Kolus iz Lazarevca od ove godine počeo je sa radom u Valjevu. Važi za jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji koji se bavi Street Dance-om. Višestruki državni prvaci su u više kategorija. Biće ovo prilika da po prvi put plesači plesne škole Kolus iz Valjeva nastupe uz 80 balerina Studija M iz Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.