Gerontološki centar biće kompletno završen početkom 2023. godine

Građevinski radovi na Gerontološkom centru u Valjevu privedeni su kraju. U narednom periodu objekat će biti priključen na vodovodnu, kanalizacionu i elektromrežu. U Gradskoj upravi kažu da će Gerontološki centar biti kompletno završen i korisnici useljeni početkom 2023. godine.

Gerontoloski-centar-3

Gerontološki centar Valjevo / Foto: Valjevska posla

Do tada, Vlada Srbije treba da donese akt o osnivanju Ustanove Gerontološki centar Valjevo. Podsetimo, izgradnja Gerontološkog centra u Valjevu je počela 2009. godine, a sredstva od 2,5 miliona evra donirala je Vlada Japana. U prvoj fazi gradnje novac je potrošen, radovi su u nekoliko navrata nastavljani i prekidani, a objekat je vremenom propadao.

U septembru prošle godine, krenulo se u završnu fazu radova, a sredstva od oko 1,2 milijarde dinara sa PDV-om obezbedila je država preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

U novoj fazi radova bio je neophodan novi projekat da bi objekat bio u skladu sa novim standardima za izgradnju Gerontološkog centra.

Površina Gerontološkog centra je oko 6.200 kvadrata, a za 113 korisnika, pored smeštaja, biće obezbeđena i zdravstvena nega. U prihvatilištu za beskućnike ima 30 mesta, a u dnevnom boravku za jednodnevni smeštaj starih lica 20 mesta.

Gerontoloski-centar-2

Gerontološki centar Valjevo / Foto: Valjevska posla

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.