Maša Cvetković nova seniorska šampionka države na 1500m kraul

Plivačica valjevskog PK “Valis” Maša Cvetković je na nedavno održanom prvenstvu države u plivanju u Novom Sadu postala seniorski prvak Srbije na 1500 metara kraul. Maša, koja će uskoro napuniti 15 godina, je i najbolja juniorka države u ovoj disciplini.

Masa-Cvetkovic-

Maša Cvetković

Osim što je postala novi šampion Srbije u apsolutnoj kategoriji na 1500m kraul, Maša je osvojila zlato i u disciplini 200m delfin i 200m leđno u kategoriji juniorki. U disciplini 400 metara slobodno, Maša je trku završila na drugoj poziciji u juniorskoj kategoriji.

Masa-Cvetkovic-1

Maša Cvetković / Foto: Plivački savez Srbije

Na prvenstvu u Novom Sadu je učestvovalo 282 plivača iz 38 klubova. Plivački klub “Valis” je nastupio u četvoročlanom sastavu: Maša Cvetković, Anja Radojević, Vuk Tešanović i Dimitrij Jovanović.

M.K.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.