GLUMAČKA DRUŽINA NARODNE BIBLIOTEKE OSEČINA NA DRUGOM DANU DEČJEG FESTIVALA U LJUBOVIJI OSVOJILA DVA ZLATA

Pozorištance “Avantura knjigoljubaca” pri Narodnoj biblioteci Osečina učestvovalo je  na prvom Pozorišnom festivalu “Deca za decu – Neša Nenadović”, koji je održan u Ljuboviji, od 12. do 14. aprila 2024. godine. Izvedena je predstavu “Vašar u Topoli”, pripremana u okviru projekta “Lepota je u različosti”. Uloge su tumačili: Anja Zeljić (narator), Arsenije Aleksić (Žika), Andrija Mladenović (tata), Andrea Berček (mama), Aleksa Savić (deda Dića), Emina Vićić (baba Dara), Vuk Muratović (krčmar), Maša Ivanović (Ika), Teodora Jović (ciganka), Marko Nenadović (Mika harmonikaš), Lena Gladović (prodavačica), reditelji predstave su Ana Vasiljević i Jelica Zeljić, a ĺton majstor Branko Petrović.

434831197_868573825317730_5211125093036016093_n

Ljubitelji pozorišta imali su priliku da uživaju u izvanrednim predstavama koje su izvela deca sa velikim talentom. Nastupali su umetnici iz Beograda, Bratunca, Osečine, Malog Zvornika, Požege, Čajetine kao i domaćini festivala.

Emina Vićić je zasluženo osvojila Nagradu za najbolju ulogu svojom izuzetnom interpretacijom lika baba Dare, dok je predstava “Vašar u Topoli” oduševila publiku i osvojila Nagradu za najbolji pozorišni komad.

Pozorišni festival okupio je mlade talente i omogućio im da pokažu svoju kreativnost i veštine na velikoj pozornici, a publika je sa oduševljenjem podržala mlade umetnike.

Ljubazni domaćini dodatno su obogatili iskustva mladih glumaca osmišljavanjem raznih dešavanja, uključujući radionicu u Soko gradu, kao i posetu vajaru. Dodatna dešavanja omogućila su posetiocima da se bolje upoznaju sa lokalnom kulturom i tradicijom, te da uživaju u dodatnim umetničkim sadržajima tokom trajanja festivala.

Festival je organizovala Biblioteka “Milovan Glišić” uz pokroviteljstvo Opštine Ljubovija, njenih predstavnika Milice Stefanović, zamenika predsednika Opštine i direktorke Biblioteke Marijane Petković i umetničkog direktora Snežane Nenadović.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.