Gorenje otpušta 2.200 RADNIKA!

U fabrici Gorenje u Valjevu manjem broju radnika zaposlenih na određeno vreme neće biti produženi ugovori koji ističu u narednom periodu, prenosi list Politika.

Gorenje

Povodom informacije slovenačke državne televizije da kompanija “Gorenje” zbog posledica pandemije koronavirusa ukida 2.200 radnih mesta, list Politika iz pouzdanih izvora saznaje da ova mera u Srbiji, pre svega u Valjevu, gde se nalazi velika fabrika slovenačkog proizvođača kućnih aparata, neće biti primenjena u tako drastičnom obliku, prenosi Radio-Televizija Vojvodina.

List prenosi da, prema raspoloživim informacijama, u valjevskoj fabrici samo neće biti obnovljeni ugovori o radu manjem broju radnika zaposlenih na određeno vreme, koji ističu u narednom periodu. Ti ugovori neće biti obnavljani do daljeg, dok ostali zaposleni na neodređeno vreme, kako sada stvari stoje, ne bi trebalo da se plaše za svoja radna mesta, saznaje Politika.

Valjevo

Slovenačka televizija je objavila izjavu sindikalnog predstavnika “Gorenja” koji je posle vanrednog sastanka sa upravom kompanije rekao da će hiljadu radnih mesta biti ukinuto u fabrici i kancelarijama u Sloveniji, a ostatak u filijalama u inostranstvu.

Mere su usledile posle velikog pada tražnje povezane sa pandemijom, navela je slovenačka televizija, dodajući da će ostali detalji biti izneti sutra. “Gorenje” je jedan od najvećih slovenačkih izvoznika i, osim u matici, ima fabrike u Srbiji i Češkoj.

Kompaniju je 2018. godine kupila kineska grupa „Hajsens“, s namerom da proširi proizvodnju i prodaju kućnih aparata širom Evrope.

Fabrika u Valjevu sa oko 1.500 zaposlenih je evropski centar “Hajsens Gorenja” za proizvodnju rashladne tehnike.

Izvor: RTV

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.