Gost iz Bugarske odneo pobedu na Valjevskom reliju

Valjevski reli je zvanično otvoren u subotu, ispred Centra za kulturu, a takmičarski deo usledio je u nedelju.

Valjevski reli

Organizatori Valjevskog relija su podsetili da auto – sport u Valjevu ima tradiciju dugu više od pola veka. Valjevac, Matija Stojanac, učesnik ovogodišnjeg relija, dao je predlog da Valjevski reli ponese ime njegovog strica, koji je itekako zaslužan jer je mnogo doprineo za auto – reli u Srbiji i u Valjevu. Život je posvetio automobilizmu i reli vožnjama, čovek koji je osvojio „Zlatnu kacigu“ i tri puta bio šampion države. Auto – sport u Valjevu datira od 60-ih godina prošlog veka. Miodrag File Stojanac spada u generaciju koja je počela da vozi 70-ih godina.

Pre nego što se prešlo na zvanično otvaranje relija intonirana je državna himna.Organizaciju ovog takmičenja podržalo je rukovodstvo grada Valjeva. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović na zvaničnom otvaranju relija obratio se i pozdravio sve prisutne.

„Dobro veče Srbijo, dobro veče Valjevo!. Srećan sam što se reli ponovo vratio u Valjevo. Takmičarima želim pre svega dobro zdravlje, puno uspeha i da nema povreda i nezgoda. Neka pobedi najbolji i vidimo se opet iduće godine u Valjevu“, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Gvozdenović.

Valjevski reli

Skupu se obratio i Dušan Duca Borković, naš najbolji automobilista, čovek koji je došao i uveličao ovo takmičenje.

„Dragi prijatelji, vidim da ovde najviše ima vas Valjevaca koji toliko pratite i volite ovaj sport. Hvala vam na pozivu i gostoprimstvu, jer se mnogo lepo osećam ovde kod vas, od prvog trenutka kada sam došao. Iskoristiću priliku, da kao neko ko na najbolji način promoviše ovaj sport ne samo ovde već i u inostranstvu, da se zahvalim i čestitam momcima na ogromnom trudu da vrate reli ovde u Valjevo, i naravno gradu Valjevu i gradonačelniku koji je stao iza celog ovog projekta, jer naravno bez njih ne bi bilo relija i moramo da im se iz dubine srca zahvalimo“, rekao je automobilista Borković. On je dodao da mnogo voli ove terene, da je vozio ovde poslednji put baš na Divčibarama, ali da za sebe ne može da kaže da je relista, pošto je vozio samo jedan ozbiljan reli u životu. Jako mu je žao što se ove godine Srbija reli ne održava ovde, ali možda će se to desiti nekih narednih godina. Borković je istakao da mu je reli najdraža disciplina a učesnicima relija poželeo dobru borbu, naravno bez ozbiljnih povreda i da najbolji pobedi.

Nakon zvaničnog oficijelnog dela pristupilo se proceduri starta, na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik, a potom je usledilo predstavljanje takmičara.

Valjevski reli

Na listi prijavljenih takmičara se našlo 28 ekipa, od toga 26 iz Srbije i dve iz Bugarske. Miroslav Angelov, aktuelni šampion Bugarske i njegov suvozač Georgi Gadžev i Nikola Mišev i suvozač Janaki Janakiev.

Bugarska posada Miroslav Angelov i Georgi Gadžev su pobednici Valjevskog relija. Nastup Bugarske posade bio je veoma atraktivan, te je Valjevska publika imala priliku da vidi mnogo toga.

Valjevski reli

Drugo mesto u generalnom plasmanu za Šampionat Srbije, a pobedu u klasi 4 odnela je domaća posada – Željko Milutinović i Uroš Lukić. Trećeplasirani u Valjevu je pobednik iz Ohrida Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić, a bili su drugi u klasi. U 1. klasi slavili su Aleksandar Tomić i Vladimir Mitrašinović. Drugo mesto, za 38.2 sekunde zaostatka pripalo je Đorđu Adžiću i Borisu Paunoviću, dok je treće mesto pripalo Matiji Stojancu i Nemanji Ćiriću.

Valjevski reli

Pobedu u klasi 2 odneli su Nebojša Ivković i Andrijana Kovačević iz „ASK RID SPORT“. Srebro je ponela posada iz Užica – Tomo Nikitović i Marko Milanović. Treća pozicija je pripala Nenadu Milanoviću i Filipu Alempijeviću. Željku Milutinoviću i Aleksandru Dučiću, na pobedničkom postolju u 4. klasi, pridružili su se Goran Rabasović i Milan Janjić, posada iz Bajine Bašte. U klasi 5 pobedik je Vladica Rabrenović, koji je slavio u ukupnom plasmanu. Miroslav Branković i Namanja Petrović su završili na drugom mestu, dok su treći bili Vladimir Bota i Miloš Đukić.

 

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.