Otvaranje auto-puta šansa za razvoj Valjeva

Novi auto-put od Obrenovca do Ljiga, dužine 62,7 kilometra juče je svečano otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Auto-put „Miloš Veliki“ ima tri deonice: Obrenovac-Ub, dužine 26, 3 kilometra, Ub-Lajkovac, dužine 12,5 kilometara i Lajkovac-Ljig, dužine od skoro 24 kilometra.

Autoput Miloš Veliki

Predstavnici Vlade Srbije, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, predstavnici kineskih firmi koje su gradile put, predsednici okolnih opština u prisustvu velikog broja građana ovog dela Srbije i gostiju iz zemlje i regiona, prisustvovali su svečanosti otvaranja novog auto-puta, kapitalne investicije naše države, koja će značiti ubrzani razvoj Zapadne Srbije.

Autoput Miloš Veliki

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, je između ostalog rekao da će iduće godine početi izgradnja brze saobraćajnice od Nepričave do Valjeva, čime će se i naš grad povezati na najbrži mogući način sa auto-putem.

Autoput Miloš Veliki

„Idemo na izgradnju deonice Slovac-Valjevo, odnosno Lajkovac-Iverak, kako se to stručno kaže. Valjevo ne sme da bude slepo crevo! Sledeće godine već krećemo da radimo. Sada će morati naši iz Lajkovca da urade od Nepričave do Lajkovca, kao što su ovi naši u Ubu uradili do centra Uba, 3,5 kilometra, kao u Njujork da ulazite, a ne u Ub! A onda idemo ka Valjevu, Divci, Lukavac, Popučke da se uradi put“, rekao je između ostalog predsednik Vučić, obilazeći juče novi auto-put.

Autoput Miloš Veliki

Predsednik Vučić je rekao da će brza trka biti izgrađena sa druge strane barske pruge, u odnosu na put Valjevo-Beograda. Vučić je poručio da se nada će posao u vezi eksproprijacije zemljišta biti brzo završen, a da bi nova saobraćajnica trebalo da bude gotova do 2021. godine. Prema njegovim rečima, Valjevo će tada postati novi turistički centar, jer će imati dobre saobraćajne veze.

„Valjevo ne sme da ostane slepo crevo, okolina Valjeva je veoma lepa, zato će saobraćajnice koje planiramo da gradimo približiti taj kraj, uključujući i Divčibare, svim potencijalnim gostima, ali i investitorima“, rekao je Vučić.

Autoput Miloš Veliki

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je još jednom istakao značaj auto-puta „Miloš Veliki“ za ubrzani razvoj svih opština Kolubarskog okruga i Valjeva. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa Gvozdenovićem ponovio da će se nadležne službe potruditi da brza traka od Valjeva do Nepričave bude završena pre deonice auto-puta do Požege. „Onda ćemo moći lakše da dovedemo investitore u Valjevo“, poručio je Vučić. Pored novih investicija, bolje saobraćajno povezivanje sa ostatkom Srbije unaprediće turizam, poljoprivredu, ali i sve ostale sfere života, rekao je gradonačelnik Valjeva.

Autoput Miloš Veliki

 

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.