Gradac Vidra Trail

Sutra startuje avanturistička trka u prirodi pod nazivom Gradac Vidra Trail, prva tog tipa u našem gradu. Reč je o  tzv. “trejl raningu” (Trail Running), svojevrsnom sportu i trčanju kroz prirodne predele. Za ovu pravu i divlju”trejl” avanturu u srcu netaknute prirode, u kanjonu reke Gradac, prijavilo se oko 160 učesnika iz brojnih gradova Srbije, ali i iz Hrvatske i BiH.

Organizator trke je Sportski klub “Outdoor Bike” iz našeg grada, a momak koji je najzaslužniji što se baš takva jedna avanturistička trka u divljini, kao svojevrsni sport i ispit izdržljivosti održava u Valjevu je naš tridesetrogodišnji sugrađanin Vlada Panić, koji i sam već 4 godine učestvuje na takvim trkama na Alpima, Olimpu, Jahorini i drugim planinama i predelima širom našeg regiona i Evrope.

Vlada Panić na reci Gradac (foto: Dimitrije Tanasković)

“S obzirom na to da smo ceo događaj pripremali samo dvadesetak dana, više sam nego zadovoljan odzivom. Među 160 učesnika, prijavilo se i dosta žena, a učestvovanje su najavile i dve porodice. Mislim da je sama lokacija kanjona reke Gradac, gde se održava trka, doprinela da bude značajan odziv. Ljudi koji se prijavljuju za ovakve trke su avanturisti koji cene netaknutu prirodu i koji žele beg iz grada i urbanosti”, kaže za naš portal Vlada Panić, organizator Gradac Vidra Trail trke.

Vlada Panić je ovom prilikom najavio da je ovo samo početak u Trail Running-u u našem kraju i da će se trka kroz kanjon reke Gradac organizovati i naredne godine, s tim što će to biti samo jedna od ukupno pet “trejl raning” trka. Ostale četiri biće organizovane na Valjevskim planinama.

Početak trke zakazan je za 11 časova, a start i cilj su kod Konjičkog kluba Degurić. Trka se odvija u dve kategorije, odnosno “veliku i malu trku”, kako kaže Vlada Panić, i veće je interesovanje kao i broj prijavljenih učesnika za trku od 22 km nego za trčanje deonice dužine 10 km. Prema Panićevim rečima, iako su zvanične prijave završene 24. oktobra, biće moguće prijaviti se za učešće i sutra, pred početak trke.

Sponzori i prijatelji trke Gradac Vidra Trail su Captiva Valjevo, X Brend Valjevo, JKP Vodovod Valjevo, Bosis Valjevo, Sezam Valjevo, Crna ovca Beograd, Pekare Mladenović i Mirisna kapija i Grad Valjevo.

 

https://www.facebook.com/westserbiatrails/videos/126811261313478/

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.