Gradonačelnik najavio predlog odluke o zabrani korišćenja muzike sa pojačalima i električnim uređajima u Tešnjaru

Predstavnici Udruženja građana „Tešnjar“ i žitelji Ulice Kneza Miloša su upoznali gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića i zamenika predsednika Skupštine grada Valjeva Mihaila Milutinovića sa aktuelnim problemima stanara ovog dela grada, na sastanku koji je u utorak održan u sali Gradskog veća.

Valjevo

Buka u večernjim satima, naročito u dane vikenda i problemi sa gostima ugostiteljskih objekata, zadaju glavobolje žiteljima ovog dela grada,  čulo se na ovom sastanku. Žalbe su upućene i na odnos prema ovom delu grada i problemima sa kojima se građani suočavaju i na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Na sastanku se čulo da ugostiteljski objekti u Tešnjaru ne poseduju nikakvu zvučnu izolaciju i da zbog toga građani tog dela grada faktički nemaju pravo na mir i mirno uživanje stana.

Zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva izjavio je da Grad ima velikih problema sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture. Prema njegovim rečima, paradoks je u tome što Grad u celosti finansira ovaj Zavod, a on svega 20 odsto radi za Valjevo, dok se ostala angažovanja Zavoda odnose na okolna mesta.

Problem sa Zavodom je utoliko veći što je nadležnost ovog tela nedovoljno definisana pa nijedan problem nije u stanju da reši zbog čega u Tešnjaru postoje ruine, zaključuje Milutinović ali dodaje da će taj problem do kraja godine biti rešen.

“Najveće žalbe građana su bile na buku koja je nesnosna u večernjim satima, pogotovo vikendom iz pojedinih ugostiteljskih objekata. Građani su zadovoljni radom opštinskih inspekcija kao i komunalnim službama. Međutim, imaju prigovore na rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u smislu boljeg održavanja javnog reda i mira i reagovanja po njihovim prijavama”, rekao je Gvozdenović.

Valjevo

Gradonačelnik je izjavio da očekuje od policije da se odazove na pozive građana i da upostavi javni red i mir onako kako to dolikuje jednom velikom gradu kao što je Valjevo, a najavio je i ponovni susret sa građanima kako bi bila razmotrena mogućnost da se u ugostiteljskim objektima u Tešnjaru izvodi samo akustična muzika, bez pojačala i bez struje. S tim u vezi, gradonačelnik je najavio pripremanje Predloga odluke o zabrani korišćenja muzike sa pojačalima i električniim uređajima u Tešnjaru, a koji bi trebalo da bude izrađen u narednih 15 dana.

Osvrćući se na primedbe građana da zahtevi Zavoda za zaštitu spomenika kulture nisu u skladu sa potrebama građana, gradonačelnik je obećao da će sa direktorkom Zavoda obaviti ozbiljan razgovor kako bi ona mogla da ide u susret zahtevima građana, a ne da sprovodi neke mere koje nisu u interesu grada.

Sastanku je pored gradonačelnika prisustvovala i načelnica Gradske uprave, Jelica Panjković Tešić, načelnica Komunalne policije Milica Petković i šef za inspekcijske poslove Husref Osmanović. Komentarišući navode građana da pojedini ugostiteljski objekti ne zadovoljavaju zakonom propisane uslove za rad, načelnica je istakla da je provera ispunjenosti tih uslova u nadležnosti turističke inspekcije koja posluje u okviru republičkih organa, dok je Osmanović izjavio da nijedan noćni klub u Tešnjaru ne ispunjava uslove da bi tu mogao da bude.

Valjevo

S tim u vezi, gradonačelnik je izrazio spremnost da zatraži vanredne inspekcijske kontrole. On je najavio da će u narednom periodu uputiti zahtev načelniku Kolubarskog upravnog okruga da u koordinaciji sa nadležnim republičkim organima detaljno provere sve primedbe građana, te da mu o tome podnesu izveštaj koji će biti predmet razgovora na narednom sastanku

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.