Najnovije vesti

Gradonačelnik Valjeva na konferenciji “Zdrava hrana u školama – iskustva u Srbiji i nordijskim zemljama“

Gradonačelnik Lazar Gojković i v.d. načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić, prisustvovali su konferenciji ,,Zdrava hrana u školama – iskustva u Srbiji i nordijskim zemljama“, koja je održana u Obrazovnom centru u Tršiću.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Dr Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i ambasadori nordijskih zemalja u Beogradu, otvorili su konferenciju.

U okviru nordijske konferencije „Healthy School Food – Zdrava hrana u školama – iskustva u Srbiji i nordijskim zemljama“, organizovane su radionice pripreme hrane sa školskom decom i roditeljima, kao i panel-diskusije na temu pripreme zdravih obroka u školama i važnosti pravilne ishrane za razvoj školske dece.

Cilj ovog projekta koji sprovode ambasade nordijskih zemalja u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, jeste da se na osnovu primera dobre prakse ishrane u nordijskim zemljama, to primeni i na škole u našoj zemlji. Projekat teži podizanju svesti kod roditelja, učenika, nastavnika i donosilaca odluka o važnosti zdrave ishrane i održivog razvoja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.