Gradonačelnik Valjeva ugostio predstavnike Rvačkog saveza Srbije

Unapređenje sporta i poboljšanje uslova za bavljenje sportom u Valjevu, bila je tema razgovora predsednika Rvačkog saveza Srbije sa gradonačelnikom grada Valjeva. Gradonačelnik Lazar Gojković se zahvalio na poseti i naglasio da grad Valjevo izdvaja značajna sredstva u skladu sa mogućnostima za razvoj sporta i omladine i da su u toku radovi na unapređenju sportske infrastrukture.

Valjevo

„Kao neko ko dolazi iz sveta sporta, zaista mi je stalo da sport u Valjevu dignemo na jedan mnogo viši nivo. Iz tog razloga se trudimo da s obzirom na budžet koji nije adekvatan, da konkurišemo gde god možemo sa nekim projektima, kako bi pre svega poboljšali sportsku infrastrukturu, a onda sve ostalo što ide uz to. Trenutno radimo na rekonstrukciji hale „Partizan“. Uradili smo i preprojektovanje Hale sportova u Valjevu. Ideja nam je da dobijemo modernu Halu sportova, koja bi zaista zadovoljila sve evropske i svetske standarde takmičenja i to nam je cilj, da kroz unapređenje sportskih infrastruktura napunimo i klubove“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Rvački savez Srbije će se truditi da maksimalno pomogne i da ima bolju komunikaciju sa svim lokalnim samoupravama, naglasio je predsednik Rvačkog saveza Srbije prilikom razgovora sa gradonačelnikom.

Valjevo

„Na dobrom smo putu da se rvanje u Valjevu unapredi, a svetla tačka je izgradnja i rekonstrukcija tih hala koje ste pomenuli, gde će se i sportski turizam izdići na

veći nivo. Imamo dobru saradnju sa domaćinima i upoznali smo kakve projekte i ideje imaju, tako da mislim da će saradnja u narednom periodu biti još intenzivnija, a od nas iz Rvačkog saveza možete očekivati podršku i pomoć, jer rvanje u Srbiji je konačno počelo da živi“, rekao predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Rvački savez Srbije prepoznao je i Divčibare kao odličnu lokaciju za organizovanje budućih aktivnosti, kampova i takmičenja u ovom sportu koji polako izlazi iz senke.

Valjevo

Sastanku su pored predsednika Rvačkog saveza Srbije prisustvovali i Milan Jelić, generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije, Đorđe Kalanović, predsednik Rvačkog saveza Centralnosrpskih okruga, odbornik Marko Jovanović, Nenad Lukić, predsednik Rvačkog kluba „Mladost“, Dušan Arsenijević, sekretar RK „Mladost“ i Dejan Mitrović, član uprave RK „Mladost“.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.