Završena vakcinacija u KP domu, u nedelju Divci

U Kaznenom-popravnom zavodu za maloletnike Valjevo danas je mobilna ekipa Doma zdravlja vakcinisala prvom dozom Sinofarma 62 zaposlenih i štićenika.

Dom zdravlja Valjevo

Sledeću akciju masovne imunizacije na seoskom području Dom zdravlja će organizovati u nedelju 30. maja u ambulanti Divci. Meštani Divaca i okolnih sela moći će da prime prvu dozu od 8 do 11 časova, bez obzira da li su se ranije prijavili ili ne.

Od početka masovne imunizacije do 25. maja, u organizaciji Doma zdravlja Valjevo, sa obe doze imunizovano je 18.500 Valjevaca starijih od 18 godina, dok drugu dozu treba da primi još 3.323 ljudi. To znači da je skoro 22 hiljade ljudi primilo bar prvu dozu. Ukupno je iskorišćeno 40.315 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača, najviše Sinofarma, zatim Fajzera i Sputnjika V.

Pre tri dana počela je revakcinacija osoba koji su primili vakcinu Astra Zeneka i do sada je drugu dozu primilo njih 218 od 684.

Uključujući građane koji su drugu dozu primili na punktu Opšte bolnice, potpuno je imunizovano preko 20 hiljada građana Valjeva starijih od 18 godina.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.