GrO Narodna stranka Valjevo: „Da se Valjevo vrati narodu“

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo oglasi saopštenjem za javnost povodom odluke koja je doneta na poslednjoj sednici odbora ove stranke. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Na poslednjoj sednici Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo na kojoj su detaljno analizirani program, izazovi i delovanje na lokalu u budućnosti, između ostalog doneta je odluka da Narodna stranka inicira pregovore i uputi pozive svim opozicionim strankama i pokretima desne orijentacije i desnog centra u gradu, kao i sa svim strankama koje ne pripadaju ovim orijentacijama, ali su iskreno patriotske i dele slične vrednosti, a iskažu želju da razgovaraju. Narodna stranka Valjevo je isključila bilo kakvu vrstu pregovora sa vladajućim strankama i onim koje su se prema njoj odnosile na neprikladan način, zabijajući joj „nož u leđa“ u toku predizborne kampanje i nakon nje.

Narodna stranka u Valjevu će poslati otvoren i iskren poziv na razgovore pod zajedničkom platformom – „da se Valjevo vrati narodu“, a pregovori bi išli ka cilju pravljenja jedne velike ujedinjene koalicije patriotskih snaga do koje bi došlo neposredno pred lokalne izbore, a do tada kroz zajedničko delovanje kroz pomenutu platformu. Na osnovu rezultata republičkih izbora na teritoriji Valjeva, kao i na istraživanjima javnog mnjenja koji su pokazali da građani Valjeva dominantno ideološki naginju ka desnom centru i liberalnoj desnici, stranke ovih opcija bi ušle u pregovore o koaliciji sa konceptom da ne sme biti bačenih i odvučenih glasova, i da će udruženi značajno podići kvalitet stručnosti, planova i rada u narednom periodu.

Ukoliko bi stranke ovih ideoloških usmerenja samostalno delovale, dala bi se šansa populističkim, kvazipatriotskim, koruptivnim i nestručnim opcijama koje danas čine gradsku vlast  da i dalje privatizuju ceo grad i smatraju ga svojim preduzećem. Iz tog razloga, jer je grad postao preduzeće, Narodna stranka i predlaže platformu pod nazivom – „Da se Valjevo vrati narodu“, i inicira okupljanje i razgovore samo onih iskrenih i u svojoj ideologiji doslednih opozicionih stranaka koje deluju na teritoriji grada. U nadi da će se okupljanju i razgovorima oko istih ciljeva odazvati svi kojima su patriotizam, vrednosti, jačanje institucija sistema I vraćanje poverenja gradjana u njih, jednak status domaćih preduzetnika I stranih kompanija u pogledu dobijanja olakšica I subvencija, snažan podsticaj poljoprivrednim gazdinstvima, deblokada medijskog prostora i vladavina prava na prvom mestu. Narodna stranka naglašava da će vrata biti otvorena i svim budućim pokretima i grupama građana na teritoriji Valjeva koji će negovati slične programske orijentacije.

 Po poslednjim istraživanjima građani Valjeva su jako razočarani dosadašnjim nemogućnostima da se upravo stranke i pokreti pomenutih ideologija i stremljenja okupe u jedan veliki blok i deluju zajedno. Takođe, „politička matematika“ je ubedljiva kada su u pitanju programske i ideološki slične koalicije, 1 +1 uvek daju 3, i zbog glasova koji ne ostaju bačeni ili raštrkani, kao i zbog činjenice da zbog šanse da postignu veći uspeh, jedan deo apstinenata ipak izađe na birališta. A samo dobar uspeh na izborima, koji samo zajedno možemo ostvariti, jeste garant da Valjevo napokon vratimo narodu i pokrenemo ga sa mrtve tačke u kojoj se trenutno nalazi.    “

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply