Haiku iz Indije proglašen najboljim na konkursu za nagradu “Radmila Bogojević”

Na nedavno završenom III Internacionalnom haiku konkursu za nagradu “Radmila Bogojević”, na koji je pristiglo preko 800 haiku pesama od 191 autora iz 32 zemlje, prva nagrada pripala je Indiri Neil Makala iz Indije, drugonagrađeni su Anthony Itopa Obaro iz Nigerije i Dan Iulian iz Rumunije, dok su treću nagradu osvojili Klaus-Dieter Wirth iz Nemačke, Jim Kacian iz SAD i R. K. Singh iz Indije.

Žiri u sastavu Dušan Stojković, Dejan Bogojević (Srbija), Nelica Ivanović Radović (Crna Gora), Ivan Dobnik (Slovenija) i Snežana Stojčevska (Makedonija) nagradio je najbolja haiku ostvaranja pristigla na konkurs na koji se javilo preko 190 autora iz Australije, Indonezije, Novog Zelanda, Malezije, Indija, Filipina, Pakistana, Vijetnama, Izraela, Singapura, Južne Afrike, Nigerije, Kanade, SAD, Engleske, Francuske, Švedske, Holandije, Italije, Nemačke, Poljske, Grčke, Rusije, Bugarske, Moldavije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Veliku povelju za poseban doprinos festivalu žiri je dodelio Zoe Savina iz Grčke. Za najbolji haiku sa prostora Republike Srbije nagradu je dobila Slobodanka Luković iz Kragijevca. Takođe, povelje su dodeljene i Ljubinki Tošić (iz Ućica i Draganu J. Ristiću iz Niša.

Internacionalni haiku konkurs za nagradu “Radmila Bogojević” raspisuje srpski haiku časopis “Lotos” i multuimedijalni umetnik iz Valjeva Dejan Bogojević, sin Radmile Bogojević, preminule haiku pesnikinje iz Valjeva. Nagrade će biti uručene na dan njenog rođenja 24. avgusta.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.