Hisense vlasnik 95.42% akcija Gorenja

Na osnovu ponude za kupovinu akcija Gorenja, objavljene 29. maja 2018. godine od strane Hisense Luksemburg Home Appliance Holdinga, koja je važila do 26. juna 2018. godine, Hisense će kupiti još 62,46 posto svih izdatih akcija Gorenja.

Hisense

Hisense je danas objavio da je ponuda za preuzimanje bila uspešna. Ponuda za preuzimanje od 12 evra po akciji prihvaćena je od strane 5.165 deoničara Gorenja, koji su imali ukupno 15.254.871 akcija (GRVG-a). Uključujući akcije stečene pre objavljivanja ponude za preuzimanje (32,96% akcija GRVG), Hisense Luksemburg Home Appliance Holding će postati vlasnik 95,42 odsto svih izdatih akcija Gorenja.

Valjevo

Hisense je jedan od najvećih svetskih proizvođača televizora i kućnih aparata i ima proizvodne kapacitete širom sveta. Osnovana je 1969. godine i jedna je od većih u Aziji koja se bavi proizvodnjom bele tehnike i elektronike. Ima 13 proizvodnih pogona u Kini i nekoliko van granica ove zemlje, pre svega u Mađarskoj, Južnoj Africi, Egiptu, Alžiru, Francuskoj i Meksiku. Prema podacima sa sajta kompanije, Hisense zapošljava oko 75.000 ljudi u više od 20 filijala u svetu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.