Igre bez granica i besplatno noćno kupanje na petničkim bazenima u okviru “Tešnjarskih večeri”

U okviru ovogodišnjih “Tešnjarskih večeri”, u četvrtak, 12. avgusta, u 19 časova, u organizaciji UFK Valis u SRC Petnica biće održane Igre bez granica. Igre su podeljene u dve kategorije, tako da će priliku da se takmiče imati učenici osnovnih i srednjih škola, podeljeni u ekipe po 6 takmičara (3 dečaka i 3 devojčice). Iz UFK Valis ističu da su ove Igre bez granica rađene po idejnom rešenju same Ustanove i da će biti na izuzetno visokom nivou. Najavljuju zanimljive i kompleksne igre, nadaju se da će se mladi sportisti Valjeva ujedinit i organizovati svoje ekipe, a za najbolje među njima biće obezbeđene lepe nagrade.

2E1D5C32-8408-4A39-ABDC-24EAE2ACE505

“Tedencija Gradske uprave Grada Valjeva i Ustanove za fizičku kulturu Valis je bila da organizujemo malo drugačiji sportsko-zabavni događaj za decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Svakako, ne odstupamo od stvaranja što boljih uslova i stručno-pedagoškog rada kao osnovne uloge Ustanove. Stručno-pedagoški rad podrazumeva i taj rekreativni i animatorski deo, za koji smo mi i te kako spremni, i radujemo se pozivu gradonačelnika da učestvujemo u Tešnjarskim večerima baš kroz jednu ovakvu manifestaciju koja nije opteretila dodatno budžet same manifestacije. Mi smo unutar naše ustanove obezbedili rekvizite, osmislili koncept igara i iznašli sistem, kako bi ovaj događaj, sa našim potpisom, uradili na visokom nivou”, kaže direktor UFK Valis Željko Ostojić.

Ostojić pojašnjava da ove Igre bez granica organizuje UFK Valis po idejnoj šemi same Ustanove, sa svim svojim resursima, i u ljudstvu i u sportskim rekvizitima.

“U Ustanovi trenutno rade tri “DIF”- ovca, među kojima sam i ja. Svi smo imali predmet Rekreacija i animacija na svojim fakultetima, neki od nas su i radili u animacijskim timovima, tako da naše znanje i iskustvo možemo da implementiramo i da pokažemo šta mi to sve možemo. Smatram da će ove Igre bez granica biti na izuzetno visokom nivou”, ističe Ostojić.

Za učešče u Igrama bez granica, zainteresovani osnovci i srednjoškolci mogu se prijaviti na telefon 060/38-39-516, a takmičarske igre su osmišljene za decu završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

“Mi smo zamislili da se deca prijavljuju u 6 ekipa, po 6 takmičara. U svakoj ekipi biće po 3 dečaka i 3 devojčice. Nadamo se da će se mladi sportisti grada Valjeva ujediniti u ekipe poput “Kornjače”, “Delfini”, “Vidre”, a za ekipe koje osvoje prvo mesto obezbedićemo neke lepe nagrade, u vidu sezonskih propusnica za bazene u Petnici i robnih nagrada. Smatram da će osim učesnicima-takmičarima, Igre bez granica biti podjednako zanimljive i onima na tribinama, navijačima i posetiocima”, kaže prvi čovek UFK Valis Željko Ostojić.

Valjevo

Odmah po završetku Igara beza granica, iste večeri, na petnički bazenima biće organizovano besplatno noćno kupanje i žurka sa DJ-om.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.