IN MEMORIAM – VELJKO “BRACA” BUDIMIROVIĆ 1931-2022

U Valjevu se 19. maja upokojio Veljko Budimirović “Braca” jedan od pionira košarke u gradu ali i odličan igrač tenisa. Veljko je od osnivanja KK Budućnost, marta 1948. godine pa sve do početka pedesetih branio boje kluba koji je polako sticao popularnost i privlačio mlade prvo na terenu u parku “Pećina” a potom i na igralištu Doma Armije.

Buducnost-Zeleznicar-Cacak-1950-u-Domu-JNA_мала

 Budućnost Železničar Čačak 1950 u Domu JNA

Njegov četiri godine mlađi brat Sreten je takođe ispisivao prve stranice košarkaške istorije u Valjevu i bio jedan od najboljih igrača tokom pedesetih i početkom šezdesetih godina. Odlaskom na studije u Beograd, stariji od braće Budimirović je prednost dao obavezama na Pravnom fakultetu ali je vezu sa sportom održavao igrajući tenis u kom je pokazao zavidan talenat. Veljko Budimirović je dugo godina radio kao sudija u Okružnom sudu u Valjevu a sahranjen je 20. maja na valjevskom Novom groblju u krugu porodice, rodbine i prijatelja.

BRACA1

Vječnaja pamjat

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.