Predstavljanje turističke, kulturne, gastronomske ponude grada Valjeva na manifestaciji povodom svečanog otvaranja letnje sezone u Trebinju

Grad Trebinje i Turistička organizacija Trebinja organizovali su svečano otvaranje letnje turističke sezone od 20.05. do 21.05 u ulici Jovana Dučića u Trebinju.

tr-va16

Na otvaranju ovogodišnje letnje turističke sezoni u Trebinju organizovano je niz zanimljivih sadržaja i dešavanja različitog karaktera, a sam koncept zamišljen je kao mini-sajam – skup turističkih organizacija i subjekata iz zemalja regiona sa kojima Trebinje intenzivno sarađuje (11 turističkih organizacija i dva nacionalna parka iz Republike Srpske-BiH, Srbije i Crne Gore). Turistička organizacija Trebinje predstavila je novu letnju promotivnu kampanju pod nazivom “Grad koji volite“.

Tim povodom predstavnici Turističke organizacije Valjevo i grada Valjevo zajedno su sa Narodnim muzejom Valjevo, Matičnom bibliotekom “Ljubomir Nenadović”, Udruženjem “Ars Nova”, Udruženjem za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, KUD “Izvor”, Moderne galerije “Ljuba Popović” , Istraživačke stanice Petnica, preduzećem “Antikor” i predstavnik Muzičke škole Živorad Grbić, Marko Tomić, predstavili bogatu turističku ponudu, istoriju, tradiciju i kulturu grada Valjeva.

Grad Valjevo imao je tri tematska štanda na kojima je u Trebinju predstavio turističku ponudu, gastronomiju, kulturu, istoriju i etno štand. U okviru zvaničnog programa na bini predstvili su se Kud ‘’Izvor’’, Marko Tomić sa izvođenjem pesme Mikija Jevremovića ‘’Pesama Valjevu’’, izvođenje peseme Desanke Maksimović ‘’Gračanica’’ od strane Milice Salate.

U Trebinju su protokol o saradnji potpisali Matična biblioteka “Ljubomir Nenadović” Valjevo i Narodna biblioteka Trebinje.

tr-va7

Protokol o saradnji je potpisao i ‘’Klub Ars Nova’’ i Udruženje umetnika medjunardna umetnička Kolonija” Kolo “Trebinje, kao i protokol o saradnji Udruženje za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja’’ i Udruženje ratnih dobrovoljaca Trebinje,

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.