Interaktivna tribina “GLAS ŽENA MIONICE”

Interaktivna tribina “Glas žena Mionice”, održana je u Kulturnom centru Mionica 05. 12. 2019. u okviru kampanje Republike Srbije “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama”.

Opština Mionica

Učesnici tribine bili su:

Boban Janković, predsednik opštine Mionica
Mila Grujičić, predsednica gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Valjeva;
Ljubica Grujičić, direktorka Instituta za održivi razvoj Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija Valjevo; profesor saradnik Univerziteta Singidunum i predsednica Udruženja poslovnih žena „Eve“;
Biljana Vukašinović master pedagog, master menadžer i art terapeut.

Uloga žene u zajednici, metode rešavanja problema nasilja u porodici i značaj zdravih odnosa na pravilan razvoj deteta, samo su neke od tema tribine, dok se izlaganje učesnika završilo panel diskusijom ”Uspešna i zadovoljna Mioničanka”.

Mioničke dame imale su priliku da iznesu svoje stavove i postave pitanja predsedniku opštine g-dinu Jankoviću, kao i gostima izlagačima. mG-din Janković je poručio da je ”Glas žena Mionice” od izuzetnog značaja za društvenu zajednicu, da je žena stub porodice, a zdrava porodica temelj društva:

”Žena je majka, žena je kćerka, žena je supruga, žena je baka – a sve one čine naš šivot sigurnim, potpunim i srećnim. Ženu treba gledati pogledom punim ljubavi i pružiti joj podjednake šanse za lični i profesionalni razvoj.”

Opština Mionica

Opština Mionica nastoji da ustali praksu održavanja interaktivnih tribina i obezbedi još aktivnije učešće žena u društvenoj zajednici.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.