IZ POLICIJSKE UPRAVE APELUJU NA ODGOVORNO PONAŠANJE TOKOM PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA

Pripadnici Saobraćajne policije Policijske uprave u Valjevu će u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju tokom predstojićih novogodišnjih i božićnih praznika pojačati kontrolu saobraćaja na svim putevima, kako na putevima grada Valjeva, tako i ulicama i putevima u drugim opštinama Kolubarskog okruga, najavio je načelnik Saobraćajne policije Predrag Radosavljević.

IMG_20231229_110425

Predrag Radosavljević, načelnik Saobraćajne policije PU Valjevo

“S obzirom na to da se očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim putevima u našem regionu, akcenat i prioritet ćemo staviti na otkrivanje najtežih saobraćenih prekršaja, koji su najčešće i uzroci saobraćenih nezgoda sa najtežim posledicama. Iz tog razloga bih apelovao na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, da prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju kolovoza i ono što je najbitnije, da za vreme ove praznične atmosfere ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola”, poručio je Radosavljević.

IMG_20231229_110911

Nada Nikolić, oficir Odeljenja policije PU Valjevo iskoristila je ovu priliku da apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, kako ne bi povredili ni sebe, ni osobe u svojoj okolini.

“Podsećamo posebno roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna i da može dovesti do teških povreda kao što su opekotine, razderotine, a može dovesti i do nekih težih slučajeva kao što je invaliditet. Takođe može dovesti i do požara i eksplozije”, upozorava Nada Nikolić uz podsećanje da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru, na javnim mestima gde se okuplja veći broj građana, kao i da je zabranjena prodaja pirotehnike maloletnicima.

IMG_20231229_110926

“Napominjemo i da se vatromet može koristiti samo od strane ovlašćenih pravnih lica na odobranoj lokaciji uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ovlašćena službena lica politiske uprave Valjevo aktivno preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehnike. Ukoliko se zateknu lica da neovlašćeno prodaju pirotehniku, biće sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnika će biti oduzeta”, upozorila je Nada Nikolić, oficir Odeljenja policije PU Valjevo.

B.M.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.