Izbori u Mionici 17. oktobra, Janković: Nastavljamo s politikom investicija i razvoja

– Mionica će i posle 17. oktobra nastaviti putem razvoja. Putem investicija. Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije jeste politika razvoja, bolji život svakog čoveka, svakog građanina Srbije. To je politika i opštine Mionica. Mioničani će 17. oktobra pokazati da i u budućnosti žele nove investicije, nove puteve, dečija igrališta, kanalizaciju, parkove, veće plate. Građani Mionice će podržati svoju budućnost. Budućnost svoje dece. Budućnost Mionice – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković povodom odluke predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da se u skladu sa Ustavom i zakonom, redovni lokalni izbori u Mionici održe 17. oktobra 2021. godine.

Boban-Jankovic-Opstina-Mionica
Janković je istakao da su izbori praznik demokratije na kom građani odlučuju o svojoj budućnosti.

– Građani Mionice znaju da moramo zajedno da nastavimo da razvijamo našu varoš! Bolji život svih Mioničana je glavni zadatak opštinskog rukovodstva. Naš ključni imeprativ! Nikada nismo imali bolje odnose sa državnim institucijama. Zahvaljujući dobrom odnosu sa Vladom Srbije samo ove godine investiramo blizu 1,5 milijardi dinara u razvoj svih sela u našoj Mionici – rekao je Janković.

On naglašava da su ovog leta asfaltirani putevi u više od 25 sela i da se asfaltiranje nastavlja i tokom jeseni, kao i da je izvršena modernizacija kompletne niskonaponske i visokonaponske električne mreže.

– Svi stanovnici Mionice moći će brzo i bezbedno da stignu do svojih kuća i imaće stabilno snabdevanje električnom energijom. Pored toga, gradićemo 10,5 kilometara kanalizacije, dva prečistača otpadnih voda. Investiramo u razvoj kulture i turizma. Rekonstruišemo park u pešačkoj zoni, gradimo novi park pored reke Ribnice i gradimo Kuću Kolubarske bitke, a nastavljamo s investicijama u škole, i podršku porodici i deci kroz doniranje besplatnih udžbenika i druge vidove podrške – kaže Janković.

Uz razvoj infrastrukture, kulture, obrazovanja i turizma investira se i u ekologiju i nova radna mesta.

– Nemačka kompanija Auto-kabel koja zapošljava 300 Mioničana je najavila proširenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta za naše sugrađane. A četiri investitora su zainteresovana za otvaranje pogona u našoj novoj industrijskoj zoni. Paralelno s tim, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine očistićemo sve divlje deponije i sprečiti pojavljivanje novih. Rečju, od naše Mionice pravimo poslovnu, turističku i ekološku oazu – rekao je Janković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.