Izgradnja brze saobraćajnice za povezivanje Valjeva sa “Milošem Velikim”

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas sa predstavnicima JP „Putevi Srbije“ i kompanije “Čajna Šandong” komercijalni ugovor, vredan 158 miliona evra, o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i regulaciji reke Kolubare.

Potpisivanju ugovora sa direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom i direktorom kompanije “Čajna Šandong” u Beogradu Džang Đančaom prisustvovala je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Izgradnjom ove saobraćajnice Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa auto-putem „Miloš Veliki“ i ovim je uspunjeno još jedno obećanje dato građanima.

Sastavni deo ovog projekta jeste i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije. Ukupna dužina deonice je 18,3 kilometra, a početak radova planiran je za 17. jun.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja. Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na čas.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.