“Kultura je prvo mesto gde se ogleda svako društvo i zbog toga nam je potrebna izrada kulturne strategije”

“Kultura je prvo mesto gde se ogleda svako društvo i zbog toga nam je potrebna izrada kulturne strategije, koja treba da definiše smernice delovanja na polju kulture u Valjevu”, ističe Đorđe Milanović govoreći o prioritetima Socijalističke partije Srbije u oblasti kulture u narednom periodu.

Đorđe Milanović, kandidat SPS-a za gradonačelnika Valjeva

Pored neophodnosti izrade kulturne strategije, Milanović najavljuje i realizaciju projekata izgradnje nove zgrade Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” i Muzeja fantastike, kao i potpunu rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Centra za kulturu.

“Građani Valjeva zaslužuju novu biblioteku. Za nju se zalagao Ljuba Nenadović pre 152 godine, kao i mnoge generacije posle njega. Ali, taj san niko do sada nije ostvario. Valjevski socijalisti imaju volje, a imaju i snage da taj san ostvare. Izgradićemo savremeni regionalni bibliotečki centar Kolubarskog okruga, instituciju za celoživotno obrazovanje, muzej knjige i kulturne baštine celog regiona. Ponosni smo na Ljubu Nenadovića, Desanku Maksimović, Milovana Glišića i sve druge prosvetitelje i kulturne stvaraoce našeg kraja. Biblioteku ćemo izgraditi da i naši potomci budu ponosni na nas”, poručuje Đorđe Milanović, kandidat za gradonačelnika Valjeva na predstojećim izborima.

Realizacija projekta Muzej fantastike u Valjevu, zgrada nekadašnjeg Radio Valjeva je odlukom Gradaopredeljena Modernoj galeriji za realizaciju projekta Muzeja fantastike. Milanović ističe da je potrebno je uraditi novo projektovanje i taj prostor prilagoditi Muzeju fantastike.

Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste SPS-JS Đorđe Milanović najavljuje da će u narednom periodu biti urađen projekat potpune rekonstrukcije i adaptacije zgrade Centra za kulturu i čime će se dati još jači input razvoju ove ustanove i oblasti kulture u Valjevu.

 

GO SPS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.